Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Forza Ιταλίδες κατά του Σίλβιο!

 
98.000 και βάλε Ιταλίδες έβαλαν την υπογραφή τους….

Όχι για να σταματήσουν τον πόλεμο στο Ιράκ ή τη βία κατά των γυναικών. Αλλά για να καταγγείλουν τις φαλλοκρατικές αντιλήψεις και τη προσβλητική συμπεριφορά του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι!

Πρόκειται για μία εκστρατεία που ξεκίνησε η εφημερίδα La Repubblica .

“Αυτός ο άνθρωπος μάς προσβάλλει, ας τον σταματήσουμε”, αναφέρεται στην καταγγελία της εφημερίδας “υπέρ της αξιοπρέπειας των γυναικών”. Μία κίνηση που ξεκίνησε πριν από δέκα περίπου μέρες όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μίλησε γοα τη  βουλευτή της αριστεράς Ρόζι Μπίντι, 58 ετών, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, χαρακτηρίζοντας την “περισσότερο όμορφη, παρά έξυπνη”.

“Αξιοθρήνητος πρόεδρος προσβάλλει γυναίκα”, “Δεν είμαστε στη διάθεσή σας”, ή “αυτή η προσβολή προέρχεται από έναν άντρα περισσότερο έντιμο, παρά έξυπνο”, καταγγέλλουν οι πολυάριθμες Ιταλίδες που έστειλαν στην εφημερίδα τις φωτογραφίες τους, μαζί με τα μηνύματά τους.

“Τονίζοντας μονίμως την ηλικία μιας γυναίκας ή την εμφάνισή της και όχι τις αρετές του χαρακτήρα της, κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε στην εποχή πριν από το φεμινισμό”, δήλωσε η συγγραφέας Λίντια Ραβέρα, μία από τις πολλές γυναίκες των γραμμάτων που συνυπέγραψαν την καταγγελία.

 Η πρώην υπουργός της αριστεράς, Τζιοβάνα Μελάντρι καυτηριάζει τη δήθεν χαρισματική προσωπικότητα του Μπερλουσκόνι, χαρακτηρίζοντάς τον “περισσότερο ψηλό, παρά καλοαναθρεμμένο”, γνωρίζοντας πολύ καλά το τεράστιο πρόβλημα που έχει ο ιταλός πρωθυπουργός με το…ύψος του!

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που έχει ανεβάσει η La Repubblica!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε