Κόσμος

Φωτιά σε πολυκατοικία στη Νέα Υόρκη: Μία νεκρή και 9 τουλάχιστον τραυματίες – Δείτε βίντεο

Η γυναίκα βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο υπόγειο της πολυκατοικίας

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στη Νέα Υόρκη και άφησε πίσω της μία νεκρή γυναίκα και πολλούς τραυματίες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε πολυκατοικία στο Κουίνς της Νέας Υόρκης το βράδυ της Δευτέρας, 09.02.2026, με μία 34χρονη να χάνει τη ζωή της και τουλάχιστον 9 άτομα να έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με το cbsnews, στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν περισσότεροι από 200 πυροσβέστες με πολλά οχήματα, μεταξύ των οποίων και κλιμακοφόρο.

 

Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε από τον πρώτο όροφο και στη συνέχεια επεκτάθηκε στους άλλους ορόφους και στο υπόγειο όπου και εντοπίστηκε νεκρή η 34χρονη, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η πυροσβεστική.

 

Ο πανικός που προκλήθηκε οδήγησε 4 άτομα να πηδήξουν από τα παράθυρα για να σωθούν, ενώ άλλα δύο διασώθηκαν από τον δεύτερο όροφο, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και 2 πυροσβέστες.

Η Αστυνομία ανέφερε πως έξι άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, με ένα άτομο να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κάτοικος της περιοχής, ο Σουμπάς Γκουρούνγκ, δήλωσε στη New York Post ότι βρισκόταν στη δουλειά όταν η οικογένειά του τον πήρε πανικόβλητη τηλέφωνο, επειδή η φωτιά ξέσπασε δίπλα στο σπίτι τους και ο καπνός άρχισε να γεμίζει το υπόγειό τους.

«Η μητέρα μου είδε καπνό να βγαίνει από το υπόγειο και άρχισε να φωνάζει. Τότε μαζεύτηκε ο κόσμος και κάλεσαν το 911», είπε ο Γκουρούνγκ.

«Είναι μια παγωμένη νύχτα, είναι τρομερό, και το διαμέρισμά μου έχει γεμίσει καπνό. Μας λένε ότι θα τα γκρεμίσουν όλα και νομίζω ότι θα ελέγξουν και το διαμέρισμά μου», πρόσθεσε, «δεν έχω πού να πάω, θα μείνω απόψε σε έναν φίλο μου.»

Κάτοικος της περιοχής, η Κέιτλιν Κλαρκ, περιέγραψε επίσης ότι μύρισε καπνό και όταν κοίταξε έξω είδε φλόγες να έχουν τυλίξει το σπίτι στον δρόμο της.

«Έβλεπα μια εκπομπή με τη μαμά μου, καθάριζα ένα φρούτο, και της λέω: “Μαμά, μυρίζεις καπνό;”», είπε η Κλαρκ.

«Σηκώθηκα και έτρεξα στην πόρτα και είδα καπνό στο τέλος του δρόμου και φλόγες να βγαίνουν», θυμάται.

«Είχα καιρό να δω κάτι τέτοιο. Είναι σαν εικόνα από βιβλίο ιστορίας», είπε.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Το περιστατικό παραμένει υπό διερεύνηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν απέρριψε 48ωρη εκεχειρία από τις «πληγωμένες» σε γόητρο και στρατιωτικό επίπεδο ΗΠΑ
Η Τεχεράνη δήλωσε στους μεσολαβητές ότι δεν προτίθεται να συναντηθούν αξιωματούχοι του με Αμερικανούς στο Ισλαμαμπάντ εντός των επόμενων ημερών και θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις των ΗΠΑ
Λίβανος
Νεαρός έπεσε θύμα revenge porn από την πρώην σύντροφό του στην Βρετανία - Έστειλε γυμνές φωτογραφίες του στην μητέρα του
Στην 24χρονη επιβλήθηκε κοινοτική ποινή 12 μηνών με 200 ώρες κοινωνικής εργασίας, να καταβάλει στον πρώην της αποζημίωση ύψους 600 λιρών, ενώ εκδόθηκε και περιοριστική εντολή που της απαγορεύει να επικοινωνήσει μαζί του
Βρετανική αστυνομία
Ο Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια για να επαναφέρει τη λειτουργία του Αλκατράζ ως φυλακές
Το Αλκατράζ, που άνοιξε το 1934, είχε θεωρηθεί η αυστηρότερη και υψίστης ασφαλείας φυλακή της Αμερικής δεδομένης της τοποθεσίας του νησιού, των παγωμένων νερών και των ισχυρών ρευμάτων που το περιβάλλουν
Νησί Αλκατράζ
Διασώθηκε ο ένας εκ των πιλότων του μαχητικού αεροσκάφους F-15 των ΗΠΑ που καταρρίφθηκε στο Ιράν
Περιφερειακός κυβερνήτης στο νοτιοδυτικό Ιράν εξέδωσε δημόσια έκκληση προς τους ντόπιους Ιρανούς να βρουν τους Αμερικανούς πιλότους του αεροσκάφους, ενώ υποσχέθηκε και αμοιβή
Αεροσκάφος
7