Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά σε πολυκατοικία στην Κίνα – Δέκα νεκροί και εννέα τραυματίες

Φωτιά σε πολυκατοικία στην Κίνα – Δέκα νεκροί και εννέα τραυματίες

Φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (24.11.2022) σε πολυκατοικία στην Κίνα, στην επαρχία Σιντζιάνγκ. Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η φωτιά στην πολυκατοικία ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα από τις αρμόδιες αρχές της Κίνας

«Δέκα άνθρωποι απεβίωσαν παρότι τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. «Οι τραυματισμοί άλλων εννέα ανθρώπων δεν θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως διενεργείται έρευνα για να εξιχνιαστούν τα αίτια της φωτιάς.

Δείτε βίντεο:

Οι θανατηφόρες πυρκαγιές είναι αρκετά συχνές στην Κίνα, εξαιτίας των ανεπαρκών κανόνων πυρασφάλειας και της διαφθοράς αξιωματούχων που είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την εφαρμογή τους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Ανγιάνγκ, στην επαρχία Χενάν (κεντρικά). Οι αρχές απέδωσαν την τραγωδία σε εσφαλμένο χειρισμό εργαζομένου κατά τη διάρκεια ηλεκτροσυγκόλλησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις