Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Φωτιά στο Λονδίνο: Προσπαθούσαν να ξεφύγουν με κουβέρτες και σεντόνια [vid]

Φωτιά στο Λονδίνο: Προσπαθούσαν να ξεφύγουν με κουβέρτες και σεντόνια [vid]

Τρομοκρατημένοι ένοικοι στον φλεγόμενο πύργο Grenfell προσπαθούσαν απεγνωσμένα να ξεφύγουν, χρησιμοποιώντας κουβέρτες και σεντόνια για να ξεφύγουν από την πύρινη κόλαση.

Οι αυτόπτες μάρτυρες παρακολουθούν τρομοκρατημένοι καθώς αδυνατούν να βοηθήσουν εκείνους που δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από τον φλεγόμενο πύργο Grenfell. Η μεγάλη φωτιά στον πύργο Grenfell ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες, με ενοίκους να χρησιμοποιούν σεντόνια και κουβέρτες για να φτιάξουν αυτοσχέδια σχοινιά.

Υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων που χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ενώ πολλοί δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου. Στο κτήριο διέμεναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 200 άτομα. Πολλοί είναι οι αυτόπτες μάρτυρες που μιλούν για ανθρώπους παγιδευμένους μέσα στο κτίριο και τουλάχιστον 30 άτομα έχουν μεταφερθεί με αναπνευστικά και εγκαύματα σε 5 νοσοκομεία.

Πάνω από 30 διαμερίσματα έχουν εκκενωθεί στη γύρω περιοχή υπο τον φόβο κατάρρευσης του κτιρίου, ενώ υπάρχουν καταγγελίες από το 2013 ότι είχαν προειδοποιήσει οι ένοικοι για πυρκαγιά. Το κτίριο είχε ανακαινιστεί πρόσφατα, με τα έργα συγκεκριμένα να έχουν ολοκληρωθεί το 2016.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε