Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωτιές στην Κύπρο: Δύο μέτωπα στη Λεμεσό – Συναγερμός και στην Πάφο

Φωτιές στην Κύπρο: Δύο μέτωπα στη Λεμεσό – Συναγερμός και στην Πάφο

Μαίνεται στη Λεμεσό η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου (03.11.2018), μεταξύ των χωριών Λόφου και Αγίου Θεράπων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.30 χθες το βράδυ και συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της σήμερα, Κυριακή 4 Νοεμβρίου. Η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ το έργο κατάσβεσης της δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Οι δρόμοι Άλασσας – Αγίου Θεράπων και Πλατρών – Λόφου είναι κλειστοί για τους διερχόμενους οδηγούς, λόγω της πυρκαγιάς και των προσπαθειών που καταβάλλονται για ασφαλή κατάσβεση της.

Το πρωί ξέσπασε νέα πυρκαγιά στο Πραστειό Κελλακίου, στην επαρχία Λεμεσού. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέα Χρήστου, έχουν σπεύσει επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, που επιχειρούν για την κατάσβεσή της. Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων, η κατάσταση φαίνεται ότι είναι διαχειρίσιμη, ωστόσο χρειάζεται προσοχή.

Όπως μεταδίδει ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος, Έρικ Κίτας, μέσω βίντεο που ανάρτησε στην σελίδα του στο facebook, πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, ενώ κατασβέστηκε ήδη ένα μέτωπο πυρκαγιάς.

Φωτιά και στην Πάφο

Σήμερα το πρωί ξέσπασε φωτιά και στην Πέγεια της Πάφου. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή είναι κοντά σε σπίτια.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «η πυρκαγιά ξέσπασε η ώρα 07.52 σήμερα το πρωί. ανταποκρίθηκαν συνολικά 6 πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου και Σταθμό Υπαίθρου Στρουμπιού και 1 καδενοφόρο όχημα της επαρχιακής Διοίκησης. Εκδηλώθηκε πλησίον κατοικημένης περιοχής και η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε επέκταση της σε κατοικίες. Από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν ηλεκτρικά καλώδια Κατέκαυσε συνολική έκταση 1 1/2 περίπου εκταρίου από ξηρά χόρτα , άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων. Στο μέρος παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης και συνεχίζουν για πλήρη κατάσβεση».

Πηγές: 24sports, cyprustimes

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις