Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτογράφος δίνει φιλί και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!

φωτογράφος

Μια φωτογράφος παρουσιάζει πορτρέτα ανθρώπων πριν και μετά το… φιλί της! Το αποτέλσμα είναι εκπληκτικό στην σειρά φωτογραφιών που παρουσιάζει!

Το φεστιβάλ Roskilde έγινε για μία ακόμη χρονιά στη Δανία. Και μπορεί να σχετίζεται με την μουσική, ωστόσο η φωτογράφος Johanna Siring είχε κάτι… άλλο στο μυαλό της! Και συγκεκριμένα τις φωτογραφίες. Όχι απλές όμως! Φωτογραφίες μετά από ξαφνικό… φιλί!

Η φωτογράφος με την “γλυκιά” ιδέα για το φιλί!

Η Johanna Siring έβγαλε φωτογραφίες αγνώστους πριν τους φιλήσει και ακριβώς μετά! Η καλλιτέχνης κατάγεται από τη Νορβηγία, αλλά έχει την βάση της στη Νέα Υόρκη, των ΗΠΑ. Ονόμασε την συγκεκριμένη σειρά φωτογραφιών “Kiss A Stranger”, δηλαδή “φίλα έναν άγνωστο”.

Ο στόχος της… προφανής! Να πετύχει δηλαδή φωτογραφίες με συναίσθημα και κυρίως μια “μεταμορφωτική” σχέση με τα “μοντέλα” της. “Με το να δημιουργούμε νέες σχέσεις και να μαθαίνουμε για τις σκέψεις και τις ιδέες αγνώστων, ίσως καταφέρουμε να χτίσουμε γέφυρες και να καταπολεμήσουμε την άγνοια και την κριτική”. Αυτό δήλωσε συγκεκριμένα η Johanna στο i-D.

Η φωτογράφος πλησίαζε το “μοντέλο”, για το οποίο δεν υπήρχε κανένα κριτήριο (σ.σ. φυλής ή ηλικίας). Τραβούσε την πρώτη φωτογραφία και ξεκινούσε να εξηγεί την ιδέα της. Όμως τότε, ξαφνικά, τους φιλούσε!

Εν ριπή οφθαλμού, οι άνθρωποι εγκατέλειπαν τους συνειδητά δημιουργημένους ρόλους που είχαν σχηματίσει και απλά γίνονταν… ο εαυτός τους! Και ίσως υπάρχει μια βιολογική εξήγηση γι’ αυτό. “Το φιλί «ενεργοποιεί» όλα τα νεύρα στα χείλη”, εξηγεί η φωτογράφος. Για να συνεχίσει: “Αυτό προκαλεί την απελευθέρωση ντοπαμίνης και αύξηση της οξυτοκίνης. Είναι μια στιγμιαία ανακούφιση από το στρες και δημιουργεί έναν άμεσο συναισθηματικό δεσμό μεταξυ των δύο ανθρώπων”.

Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες

 

Πηγή: boredpanda.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις