Κυριακή, 21 Απρ.
20oC Αθήνα

Φουάτ Οκτάι: «Αυτούς που έχουν φθόνο για τη χώρα μας θα τους ρίξουμε ξανά στη θάλασσα»

Φουάτ Οκτάι: «Αυτούς που έχουν φθόνο για τη χώρα μας θα τους ρίξουμε ξανά στη θάλασσα»
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας τη ρητορική προκλήσεων για τη γαλάζια πατρίδα και την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να προστατεύσει τα «συμφέροντά» της.

«Στα 100 χρόνια από τη μεγάλη νίκη, όταν υπάρχει μια τόσο δυνατή Τουρκία, μπορούν όσοι πολεμούν παράνομα στην περιοχή και στη γαλάζια πατρίδα να δείχνουν το ίδιο θάρρος; Ο Έλληνας όπως στο παρελθόν, έτσι και σήμερα δεν έχει το θάρρος» υποστήριξε ο Φουάτ Οκτάι, συνεχίζοντας την εμπρηστική ρητορική του Ερντογάν.

Ακόμη, ο Τούρκος αντιπρόεδρος τόνισες: «Όσοι εποφθαλμιούν και βάζουν στο στόχαστρο του τη δημοκρατία, την σταθερότητα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή, γνωρίζουν τις επιπτώσεις που θα έχουν; Αυτούς που έχουν φθόνο εντός και εκτός της χώρας θα τους ρίξουμε ξανά στη θάλασσα, όπως κάναμε και στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας μας. Κανείς να μην αμφιβάλλει για αυτό».

Μάλιστα, προχωρώντας σε μια νέα επίδειξη μεγαλοϊδεατισμού, ανέφερε: «Σήμερα, υπάρχει μια Τουρκία που μπορεί να παρέχει την εθνική της ασφάλεια σε ξηρά και θάλασσα με τον εθνικό της εξοπλισμό. Μιλάμε για μια Τουρκία που έχει την ικανότητα να κατασκευάσει τον δικό της δορυφόρο, μετράει μέρες για το “Turkey’s automobile TOGG”, κάνει ρεκόρ στις εξαγωγές και πετυχαίνει υψηλές αποδόσεις σε γεωργία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις