Site icon NewsIT
16:43 Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Φοβούνται “χτύπημα” στη Σύνοδο των G20

Το καμπανάκι του κινδύνου για το ενδεχόμενο επίθεσης από χάκερς κατά τη διάρκεια της προσεχούς Συνόδου Κορυφής των G20, που θα γίνει στο Μπρισμπέιν, κρούουν οι αυστραλιανές υπηρεσίες πληροφοριών.

“Οι απειλές κατά διεθνών συνόδων όπως της G20 από πειρατές που δρουν για λογαριασμό κρατών ή άλλων ξένων εχθρών, εγκληματιών του κυβερνοχώρου ή ακτιβιστών είναι πραγματικές και επίμονες”, αναφέρεται σε υπόμνημα για την ασφάλεια η αυστραλιανή Διεύθυνση διαβιβάσεων (ASD) η οποία παρέχει στις αυστραλιανές αρχές πληροφορίες για τις διαβιβάσεις που φθάνουν από το εξωτερικό.

Εκπρόσωπος της Crest Australia, η οποία παρέχει πληροφορίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, εξήγησε σήμερα ότι τα κίνητρα των πειρατών μπορεί να είναι ποικίλα. “Ίσως να λατρεύουν να απορυθμίζουν τα φανάρια στους δρόμους. Αυτό όμως που πραγματικά επιδιώκουν είναι να προσελκύσουν την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης”, δήλωσε ο Γκρεγκ Ρουντ στο δίκτυο ABC.

Η υπηρεσία διευκρίνισε ότι η πιο συνήθης πρακτική ήταν η χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με μηνύματα που μοιάζουν να προέρχονται από φίλους ή να έχουν σχέση με τη δουλειά. Στόχος των πειρατών είναι να ενθαρρύνουν τον παραλήπτη να κάνει κλικ σε ένα σύνδεσμο που θα μολύνει τον υπολογιστή του με κακόβουλο λογισμικό.

Η Σύνοδος Κορυφής της G20, της ομάδας των 20 ισχυρότερων χωρών του πλανήτη, θα διεξαχθεί την 15η και 16η Νοεμβρίου στο Μπρισμπέιν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version