Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

FoxNews: Δικό μας το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Αφγανιστάν

FoxNews: Δικό μας το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Αφγανιστάν

Νεότερα στοιχεία για την συντριβή αεροπλάνου στο Αφγανιστάν μετέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας (27/01/202) το FoxNews.

Όπως μεταδίδει το FoxNews επικαλούμενο αμερικανό αξιωματούχο το αεροπλάνο ανήκε όντως στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και ήταν ένα βομβαρδιστικό E-11A. Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν λιγότερα από 5 άτομα και δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν υπάρχουν επιζώντες και αν όντως καταρρίφθηκε όπως ισχυρίζονται οι Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν από την πλευρά τους αναφέρουν ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη σήμερα στο ανατολικό Αφγανιστάν και σε αυτό επέβαιναν αξιωματικοί της CIA και μάλιστα ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάρριψή του. Σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, το αεροσκάφος “πετούσε σε αποστολή παρακολούθησης”.

“Το αεροπλάνο που πραγματοποιούσε αποστολή των υπηρεσιών πληροφοριών, καταρρίφθηκε στην περιοχή Σάντο Χελ της τοποθεσίας Ντεχ Γιακ της επαρχίας Γάζνι”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, προσθέτοντας ότι όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό, ανάμεσά τους υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, είναι νεκροί.

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν τα απομεινάρια ενός αεροσκάφους μεσαίου μεγέθους που συνετρίβη σε ένα χιονισμένο χωράφι. Η ουρά του αεροπλάνου, που έμεινε άθικτη, φέρει το λογότυπο της αμερικανικής αεροπορίας.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις