Κόσμος

Φρέντερικ Φορσάιθ: Πέθανε ο διάσημος συγγραφέας μυθιστορημάτων κατασκοπείας

Ο Φρέντερικ Φορσάιθ ήταν ανταποκριτής του Reuters και του BBC, αλλά και πληροφοριοδότης της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6

Ο Βρετανός συγγραφέας Φρέντερικ Φορσάιθ, ένας από τους αριστοτέχνες του μυθιστορήματος κατασκοπείας, πέθανε σε ηλικία 86 ετών τη Δευτέρα (09.06.2025), όπως μετέδωσε το BBC.

Πρώην ανταποκριτής του Reuters και του BBC, και πληροφοριοδότης της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6, ο συγγραφέας Φρέντερικ Φορσάιθ έγινε γνωστός χρησιμοποιώντας τις εμπειρίες του ως δημοσιογράφος στο Παρίσι για να γράψει την ιστορία μίας απόπειρας δολοφονίας κατά του Σαρλ ντε Γκωλ.

«Θρηνούμε για τον θάνατο ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς βιβλίων θρίλερ στον κόσμο», έγραψε ο ατζέντης του, Τζόναθαν Λόιντ, του λογοτεχνικού οργανισμού «Curtis Brown», ενός από τους σημαντικότερους παγκοσμίως, ανακοινώνοντας τον θάνατο του Φορσάιθ.

Ο Φρέντερικ Φόρσάιθ, ο οποίος ήταν πιλότος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, σπουδαίος ρεπόρτερ, μυστικός πράκτορας και έγινε συγγραφέας λόγω οικονομικής ανάγκης, έγραψε περίπου 20 μυθιστορήματα που πούλησαν περίπου 70 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Από τα πιο ευπώλητα μυθιστορήματά του ήταν το πολιτικό θρίλερ «The Day of the Jackal» (1971) και το πολεμικό μυθιστόρημα «The Dogs of War» (1974), τα οποία μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο με μεγάλη επιτυχία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα