Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Φρίκη δίχως τέλος στην Συρία! Μετά τα χημικά… τους “αποτελείωσαν” με βόμβες [pics, vids]

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους τα όσα συμβαίνουν στην Συρία… Νεκροί άνθρωποι, παιδιά που δεν ξεψύχησαν και δεν πρόλαβαν να κάνουν όνειρα και εικόνες καταστροφής… Μία ερημωμένη πόλη, συντρίμμια και ουρλιαχτά όσων σώθηκαν! Εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου και προκαλούν σοκ.

Και αφού οι δυνάμεις έριξαν χημικά, αποφάσισαν ότι όφειλαν να τους αποτελειώσουν! Για αυτό και πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές. Οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν στην πόλη  Khan Sheikhoun της επαρχίας Ιντλίμπ, Πρόκειται για την επαρχία, που νωρίτερα, σήμερα σκόρπισαν τον θάνατο… με τοξικό αέριο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ



Από την αεροπορική επίθεση των συριακών δυνάμεων ή των ρωσικών μαχητικών υπάρχουν πάνω 58 νεκροί, ανάμεσά τους τουλάχιστον 11 παιδιά. Δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί δραματικά και να ξεπεράσει τους 100 και εκείνος των τραυματιών τους 400!

Άνθρωποι έπαθαν ασφυξία ή λιποθύμησαν, ενώ στις σοκαριστικές εικόνες φαίνονται κάποιοι να βγάζουν αφρούς από το στόμα τους ή γυμνά παιδιά ξαπλωμένα στο έδαφος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επικαλείται ιατρικές πηγές που κάνουν λόγο για επίθεση με τοξικό αέριο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως για τη νέα επίθεση με χημικά (την οποία η Δαμασκός θα αρνηθεί όπως έχει κάνει και για όλες τις προηγούμενες) χρησιμοποιήθηκε το νευροπαραλητικό αέριο Σαρίν. Άλλοι λένε πως για τις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν βαρέλια – βόμβες με αέριο χλωρίου. Σαν να μην έφτανε η επίθεση με χημικά, βομβαρδίστηκε και το νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί όσοι κατάφεραν να επιζήσουν!

Ο Τούρκος γιατρός Kerem Kınık, που βρίσκεται στη Συρία με την αποστολή της Ερυθράς Ημισελήνου ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα video που δείχνει τα άψυχα σώματα παιδιών να μεταφέρονται από το σημείο της επίθεσης. «Είναι ξεκάθαρα ένα έγκλημα πολέμου που σημειώθηκε μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας τον 21ο αιώνα» έγραψε.

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Η συριακή αντιπολίτευση κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνέλθει επειγόντως και να ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση με τοξικό αέριο, καθώς και για την ευθύνη, την οποία επιρρίπτει στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε