Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Φρίκη στην Κολομβία: Βρήκαν μυστικό ομαδικό τάφο στα σύνορα με τη Βενεζουέλα

Κολομβία Βενεζουέλα ομαδικός τάφος
Φωτογραφία Αρχείου

Ένας μυστικός ομαδικός τάφος εντοπίστηκε από τις αρχές στην Κολομβία, στα σύνορα με τη Βενεζουέλα. Βρέθηκε σε μια περιοχή όπου δρουν συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά και επιδίδονται σε λαθρεμπόριο.

Ένας ακόμη ομαδικός τάφος στην Κολομβία. Μόνο που βάσει της τοποθεσίας, βρίσκεται… στη Βενεζουέλα. Αυτό δήλωσε ο Χαβιέρ Μπαρέρα, αξιωματικός της αστυνομίας, στην παραμεθόρια πόλη Κουκουτά.

Τον τάφο ανακάλυψε περίπολος της αστυνομίας της Κολομβίας τη Δευτέρα κοντά στον ποταμό Τάτσιρα, σε μια περιοχή γνωστή με την ονομασία Μπαρινίτας.

Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη πόσα είναι τα πτώματα που θάφτηκαν στον ομαδικό τάφο. Θα γίνει έρευνα είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπαρέρα. Αλλά δεν ξεκαθάρισε ποια από τις δυο χώρες θα αναλάβει την ευθύνη τους.

Είχαν βρει διαμελισμένο πτώμα!

Την περασμένη Κυριακή, στην ίδια περιοχή, είχε εντοπιστεί ένα διαμελισμένο πτώμα. Η ταυτότητα του νεκρού δεν είναι γνωστή.

Κάτοικοι και πολλές ΜΚΟ έχουν καταγγείλει ανταλλαγές πυρών, εξαφανίσεις και φόνους στην περιοχή.

«Πρόκειται για περίπλοκη, λεπτή κατάσταση», ανέφερε ο Μπαρέρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Βενεζουέλας για να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα, μήκους 2.200 χιλιομέτρων.

Η διμερής σχέση ανάμεσα στην Μπογκοτά και το Καράκας επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη Συντακτική Συνέλευση που συστήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και τάχθηκε σε αρκετές περιπτώσεις υπέρ της αντιπολίτευσης.

Τα σύνορα είχαν κλείσει κατ’ εντολή του Μαδούρο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου για έναν χρόνο, ως τον Αύγουστο του 2016.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις