Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Φρίκη χωρίς τέλος στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν σκοτώνουν εν ψυχρώ άοπλους, συνεργάτες της αντίστασης

Φρίκη χωρίς τέλος στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν σκοτώνουν εν ψυχρώ άοπλους, συνεργάτες της αντίστασης

Βίντεο καταγράφει τις θηριωδίες των Ταλιμπάν που εδώ και περίπου ένα μήνα έχουν αναλάβει την εξουσία στο Αφγανιστάν. Το βίντεο δείχνει έναν άοπλο κρατούμενο να εκτελείται εν ψυχρώ από τους Ταλιμπάν.

Ο άνδρας φορά στρατιωτικό εξοπλισμό και είναι περικυκλωμένος από τους Ταλιμπάν. Στο τέλος ακούγονται πυροβολισμοί και ο άνδρας πέφτει νεκρός στο έδαφος. Το θύμα φέρεται να είναι μέλος του στρατού, ενώ η δολοφονία έγινε στην κοιλάδα του Πανσίρ στο Αφγανιστάν, στο μέχρι πρότινος προπύργιο της αντίστασης κατά των Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με το BBC, έχουν υπάρξει τουλάχιστον 20 τέτοιες δολοφονίες στο Πανσίρ. Ένα από τα θύματα ήταν ένας καταστηματάρχης και πατέρας δύο παιδιών, ο Αμπντούλ Σαμί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας δεν ήθελε να φύγει όταν οι Ταλιμπάν ανέβηκαν στην εξουσία, υποστηρίζοντας πως «είμαι απλώς ένας φτωχός ιδιοκτήτης καταστήματος και δεν έχω καμία σχέση με τον πόλεμο».

Ωστόσο, συνελήφθη από τους Ταλιμπάν κατηγορούμενος για την πώληση καρτών κινητής τηλεφωνίας σε μαχητές της αντίστασης. Λίγες μέρες μετά τη σύλληψη του οι Ταλιμπάν άφησαν το πτώμα του κοντά στο σπίτι του, ενώ έφερε σημάδια βασανιστηρίων.

Υπενθυμίζεται πως όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, δεν είχαν καταφέρει να μπουν στην κοιλάδα του Πανσίρ. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα και ύστερα από μέρες πολιορκίας η κοιλάδα του Πανσίρ, έπεσε στα χέρια τους.

Οι Ταλιμπάν ενθάρρυναν τους κατοίκους να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους σαν να μη συνέβη τίποτα: «Θα πρέπει να βγουν, να κάνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Μαλάβι Αμπτουλάχ Ραχαμάνι.

Στην πράξη οι Ταλιμπάν άρχισαν τα αντίποινα κυνηγώντας κάθε πολίτη που τόλμησε να συνεργαστεί τα τελευταία 20 χρόνια με τους Δυτικούς και διαπράττοντας δολοφονίες και θηριωδίες σε βάρος αντιφρονούντων. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις