Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φριχτή δολοφονία Κασόγκι: Η CIA ξέρει! Είδαν βίντεο και άκουσαν ηχητικά

REUTERS

Οι τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών έδωσαν στην αρχηγό της CIA Τζίνα Χάσπελ τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία είναι μία από τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες που συμμετέχουν στις ενορχηστρωμένες διαρροές στοιχείων της υπόθεσης Κασόγκι, η τουκρική MIT «ενημέρωσε την Τζίνα Χάσπελ για τις αποδείξεις που συνδέονται με τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Ξέρουν τα πάντα για τη δολοφονία Κασόγκι

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η MIT έδειξε στη διευθύντρια της CIA τα βίντεο και τις ηχητικές καταγραφές και «μοιράστηκε» μαζί της «τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του προξενείου και της προξενικής κατοικίας της Σαουδικής Αραβίας (στην Κωνσταντινούπολη)».

Τις ημέρες που ακολούθησαν την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, στις 2 Οκτωβρίου, τουρκικές εφημερίδες αποκάλυψαν ότι οι αρχές έχουν στην κατοχή του ηχητικές καταγραφές που αποδεικνύουν ότι ο σαουδάραβας δημοσιογράφος βασανίσθηκε, δολοφονήθηκε και διαμελίσθηκε.

Η ύπαρξη αυτών των ντοκουμέντων δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από την Αγκυρα, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν αναφέρθηκε σε αυτά τα στοιχεία την Τρίτη κατά την ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, του AKP, κατά την οποία είχε δεσμευτεί ότι «θα αποκαλύψει τη γυμνή αλήθεια» για την δολοφονία.

Σύμφωνα με τη Sabah, η Τζίνα Χάσπελ, πράκτορας καριέρας και τουρκόφωνη, που ορίστηκε επικεφαλής της CIA τον Απρίλιο, είχε «συνομλίες σε υψηλό επίπεδο» στην Αγκυρα, όπου προσγειώθηκε λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του Ερντογάν στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις