Κόσμος

Φθινόπωρο με τρεις συνόδους της ΕΕ

Τρεις ευρωπαϊκές σύνοδοι αφιερωμένες στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο όπως δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ιταλία θα φιλοξενήσει την πρώτη σύνοδο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 7 Οκτωβρίου «για θέματα ανάπτυξης» και «απασχόλησης», έπειτα από δική της πρωτοβουλία.

Στα τέλη Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη σύνοδος αφιερωμένη στην ευρωζώνη, την οποία έχει ζητήσει η Γαλλία.

Τέλος, μια τρίτη σύνοδος θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο αφού αναλάβει καθήκοντα η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την προεδρία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στη διάρκεια αυτής της συνόδου η Επιτροπή θα παρουσιάσει τις προτάσεις της υπέρ των επενδύσεων, μια από τις προτεραιότητές της.

Ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, τάχθηκε χθες μετά τον διορισμό του υπέρ ενός μείγματος λιτότητας και μέτρων για την προώθηση της ανάπτυξης.
«Θα πρέπει να αναζητήσουμε την ανάπτυξη στο πλαίσιο της υπευθυνότητας», είπε ο Τουσκ. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το παράδειγμα της Πολωνίας έχει αποδείξει ότι είναι δυνατό να συνδυαστούν «η δημοσιονομική πειθαρχία και η οικονομική ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο Ολάντ, που επιθυμεί όπως και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι να υπάρξει κάποια χαλάρωση στους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, σημείωσε : «Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Στην Ευρώπη υπάρχει ασθενική ανάπτυξη, πολύ χαμηλός πληθωρισμός και πολύ υψηλή ανεργία».

Η ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι, που επιλέχθηκε για τη θέση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, είπε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας θα πρέπει να είναι «η πρώτη προτεραιότητα της νέας ευρωπαϊκής ηγεσίας».  Σε αυτό φάνηκε να συμφωνούν και άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανεργία των 25 εκατομμυρίων στην Ευρώπη», δήλωσε ο βέλγος πρωθυπουργός Ελιό ντι Ρουπό.

«Θα θέλαμε να δούμε τα θέματα της εργασίας, της ευημερίας, των επενδύσεων και της ανάπτυξης να καταλαμβάνουν κεντρική θέση στις πολιτικές ενέργειες της ΕΕ», πρόσθεσε ο ιρλανδός ομόλογός του Έντα Κένι.

«Η σταθερότητα δεν θα γίνει ποτέ βιώσιμη χωρίς ανάπτυξη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αναφερόμενος στο σχέδιο του Γιούνκερ για την εξασφάλιση 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Εξάλλου ο Σουλτς πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις του Οκτωβρίου θα πρέπει να μεταφράσουν την πρόταση αυτή σε «ουσιαστικές ενέργειες».

Διαβάστε

Τελεσίγραφο ΕΕ προς Ρωσία: Αλλάξτε στάση, αλλιώς νέες κυρώσεις

Λευκός καπνός στις Βρυξέλλες! Τουσκ και Μογκερίνι τα νέα πρόσωπα… κλειδιά της Κομισιόν

Κατεπείγουσα Σύνοδος της Ε.Ε. για την ανάπτυξη στις 7 Οκτωβρίου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χτύπημα σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ιράν, κοντά στην Μπουσέρ όπου βρίσκεται πυρηνικός σταθμός - Προειδοποίηση Αραγτσί για νέα «στρατιωτική επιχείρηση»
Δύο εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στην πόλη Μπουσέρ και την κοντινή πόλη Τσογκαντάκ στο νότιο Ιράν, τρεις στην πόλη Κοναράκ, καθώς και στην πόλη-λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς
Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Εικόνες καταστροφής από το σπίτι του Χαμενεΐ μετά τις φονικές επιθέσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ - Θρήνος στην κηδεία του πρώην Ιρανού ηγέτη
Η ταφή στην πατρίδα του Χαμενεΐ έρχεται μετά από μια εβδομάδα συγκεντρώσεων και τελετών πένθους για τον δολοφονημένο ηγέτη που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το Ιράν
Πενθούντες συγκεντρώνονται την ημέρα της ταφής του εκλιπόντος Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ και των ΗΠΑ, στο Μασχάντ
Αυτά είναι τα όπλα που έδωσε ως δώρα ο Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ
Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας Κίρ Στάρμερ και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ρομπ Τζέτεν δήλωσαν δημοσίως ότι θα αφήσουν τα πιστόλια τους στην Τουρκία
Lithuanian President's Office 5