Δευτέρα, 6 Μαΐ
18oC Αθήνα

Φυλακή και πρόστιμο σε Γάλλο κωμικό για αντισημιτισμό

Φυλακή και πρόστιμο σε Γάλλο κωμικό για αντισημιτισμό

Ο αμφιλεγόμενος Γάλλος κωμικός Ντιεντονέ καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο της Λιέγης στο Βέλγιο σε δύο μήνες φυλάκιση και σε πρόστιμο 9.000 ευρώ για υποκίνηση σε μίσος, όπως έγινε γνωστό από έναν από τους δικηγόρους του.

Το δικαστήριο έκρινε ότι «όλα τα αδικήματα που προσάπτονταν στον Ντιεντονέ αποδειχθήκαν: τόσο η υποκίνηση σε μίσος και οι υβριστικές δηλώσεις, αλλά επίσης και το αδίκημα της άρνησης» του Ολοκαυτώματος, εξήγησε ο Ερίκ Λεμέν που εκπροσωπούσε εβραϊκές οργανώσεις του Βελγίου.

Ο Ντιεντονέ κατηγορούνταν για ρατσιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις που είχε κάνει κατά τη διάρκεια μιας παράστασης που είχε δώσει τον Μάρτιο του 2012 στην περιοχή της Λιέγης. Η εισαγγελία της Λιέγης είχε πάρει την πρωτοβουλία να ξεκινήσει μια έρευνα, λίγες ημέρες έπειτα από μια παράσταση που είχε δώσει ο Ντιεντονέ ενώπιον χιλίων θεατών στο Χέρσταλ και είχε μαγνητοσκοπήσει η αστυνομία ως προληπτικό μέτρο.

Κατά την έρευνα που διεξήχθη, η Δικαιοσύνη καταλόγισε στον κωμικό ότι προέβαλε μια σειρά προκαταλήψεων: «υποκίνηση μίσους», «διατύπωση αντισημιτικών και υβριστικών εκφράσεων», «διασπορά ιδεών ρατσιστικού χαρακτήρα», «αρνητική θέση έναντι του Ολοκαυτώματος», μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, ο Γάλλος κωμικός είχε χαρακτηρίσει μεταξύ άλλων τον Αδόλφο Χίτλερ ως «χαρούμενο καυχησιάρη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε