Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Φύσηξε και σκούπισε τη μύτη του με την ισπανική σημαία! [pics, Video]

Φύσηξε και σκούπισε τη μύτη του με την ισπανική σημαία! [pics, Video]

Την σημαία της πατρίδας του χρησιμοποίησε για τις ανάγκες ενός τηλεοπτικού χάπενινγκ ο Ισπανός κωμικός Dani Mateo, κι έμπλεξε με τη Δικαιοσύνη!

Ο σατυρικός ηθοποιός εμφανίστηκε στο σόου που παρουσιάζει έχοντας δίπλα του σε ιστό την ισπανική σημαία. Ξαφνικά την πιάνει, την φέρνει στο πρόσωπό του και φυσάει μέσα της την μύτη του και στο τέλος την σκουπίζει με το ύφασμα.

Αυτή η κίνησή του προκάλεσε μία καταγγελία στην εισαγγελία της Μαδρίτης και την παραπομπή του Dani Mateo σε δίκη, με την κατηγορία της προσβολής εθνικού συμβόλου.

Η καταγγελία προήλθε από μία ένωση αστυνομικών υπαλλήλων που χαρακτήρισαν την ενέργεια του κωμικού ως “προσβολή στην Ισπανία και τα σύμβολά της.

Από την άλλη πλευρά, υπερασπιστές του σατυρικού καλλιτέχνη απαντούν ότι η δίωξη σε βάρος του εγείρει φόβους για την ελευθερία της έκφρασης στη χώρα.

Ως πολίτης αυτής της χώρας, ανησυχώ. Οδηγούμαι ενώπιον δικαστή επειδή έκανα απλώς τη δουλειά μου”, δήλωσε ο Mateo σε δημοσιογράφους στη Μαδρίτη.

Αυτό με ανησυχεί πολύ για την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω για τη χώρα μου και τη σημαία μου”, πρόσθεσε.

Το επίμαχο αστείο μεταδόθηκε στην λαϊκή σατιρική τηλεοπτική εκπομπή El Intermedio, με τον Dani Mateo να ζητά ειρωνικά συγνώμη στον “αέρα”, λέγοντας ότι δεν ήθελε να “προσβάλει τους Ισπανούς, τον βασιλιά ή τους Κινέζους που πωλούν αυτά τα κουρέλια”.

Η τελευταία υπόθεση έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από περιπτώσεις καλλιτεχνών που ανακρίθηκαν ή φυλακίστηκαν στην Ισπανία, για την ελευθερία της έκφρασης.

Τον Σεπτέμβριο, ο Ισπανός ηθοποιός Willy Toledo οδηγήθηκε κι εκείνος στη Δικαιοσύνη επειδή με ένα σχόλιό του στο Facebook υπερασπίστηκε τρεις γυναίκες που κατηγορούνται για βλασφημία.

Στο σχόλιό του ο Toledo εξέφραζε περιφρόνηση για τον Θεό και την Παναγία, με την Διεθνή Αμνηστία να υπογραμμίζει ότι οι ενέργειες της ισπανικής Δικαιοσύνης συνιστούν “καταστολή” της ελευθερίας έκφρασης.

πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις