Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γαλλία: 14χρονος σκοτώθηκε σε επεισόδια μεταξύ αντιπάλων ομάδων νέων – Πιθανό να χτυπήθηκε στο κεφάλι με βαριοπούλα

Γαλλία: 14χρονος σκοτώθηκε σε επεισόδια μεταξύ αντιπάλων ομάδων νέων – Πιθανό να χτυπήθηκε στο κεφάλι με βαριοπούλα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ένας 14χρονος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ νεαρών από δύο κοινότητες κοντά στις Βερσαλλίες, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Γαλλίας. Το θύμα χτυπήθηκε στο κεφάλι και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες ενδέχεται να τον χτύπησαν με βαριοπούλα. 

Το σοκαριστικό περιστατικό νοτιοδυτικά του Παρισιού, στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή. Τα επεισόδια μεταξύ των νεαρών ξέσπασαν, όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, μετά από μια βραδιά μικτών πολεμικών τεχνών που διοργάνωσε το γυμναστήριο του Μουλέν α Βαν, στο Κουανιέρ. 

Το θύμα, που καταγόταν από το Μορπά, μια γειτονική πόλη 17.000 κατοίκων, παρευρισκόταν μαζί με τον πατέρα του σε αυτήν την εκδήλωση που οι μάρτυρες χαρακτήρισαν «οικογενειακή», με τη συμμετοχή γονιών και παιδιών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, όταν ολοκληρώθηκε η εκδήλωση, γύρω στα μεσάνυχτα, δύο αντίπαλες ομάδες νέων συγκρούστηκαν έξω από το κτίριο: η μία από τη συνοικία Φρις του Μορπά και η άλλη από το Μαρσάν του Κουανιέρ.

Οι δύο κωμοπόλεις, που θεωρούνται γενικά ήσυχες –εξαιρουμένων κάποιων «ευαίσθητων» συνοικιών τους– βρίσκονται στην άκρη του δάσους, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από το περίφημο ανάκτορο των Βερσαλλιών.

Το θύμα χτυπήθηκε στο κεφάλι, σύμφωνα με την εισαγγελία των Βερσαλλιών. Οι δράστες ενδέχεται να τον χτύπησαν με βαριοπούλα, ανέφερε μια αστυνομική πηγή.

Ένας άλλος έφηβος από το Μορπά, ηλικίας 16 ετών, τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι.

«Υπάρχει μια “ιστορική” αντιπαλότητα μεταξύ των νέων των δύο πόλεων, όμως αυτό ουδέποτε οδήγησε σε κάτι τόσο βίαιο», σχολίασε μια πηγή του δήμου του Κουανιέρ, μιας κωμόπολης 5.000 κατοίκων. «Είμαστε μια ήσυχη πόλη, το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλό», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανένας ύποπτος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις