Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γαλλία: 154 συλλήψεις στη διαδήλωση από τα “Κίτρινα Γιλέκα”

Γαλλία: 154 συλλήψεις στη διαδήλωση από τα “Κίτρινα Γιλέκα”
photo Reuters

Η αστυνομία στη Γαλλία έκανε χρήση δακρυγόνων σήμερα στο Παρίσι, εναντίον διαδηλωτών του κινήματος “Κίτρινα Γιλέκα” που κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους.

Η πρώτη πορεία από τα “Κίτρινα Γιλέκα” ξεκίνησε χωρίς επεισόδια, όμως η δεύτερη καθυστέρησε, καθώς αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος, το οποίο δεν ακολούθησε την προκαθορισμένη διαδρομή.

Κάποιοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και σε ένα αυτοκίνητο. Μέχρι τη 1 το μεσημέρι, τοπική ώρα, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 154 συλλήψεις.

Οι διαδηλώσεις αυτές γίνονται σε μια περίοδο που στη Γαλλία αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα του νέου κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζεται να ενισχυθούν τα μέτρα σε ορισμένες πόλεις, όμως τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει μια γενικευμένη καραντίνα, όπως την άνοιξη.

Η αστυνομία ζήτησε από τους συμμετέχοντες στις σημερινές κινητοποίησης να τηρούν τα μέτρα, καθώς το Παρίσι περιλαμβάνεται στις «κόκκινες ζώνες» και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού στην πόλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις