Κόσμος

Γαλλία: H TotalEnergies προχωρά σε συνομιλίες με τους απεργούς στα διυλιστήρια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το μέλλον της απεργίας στον μεγάλο όμιλο TotalEnergies αποφασίζεται σήμερα, καθώς το συνδικάτο CGT της Γαλλίας ξεκίνησε νέες συνομιλίες με τους απεργούς, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει πλέον σημαντικά προβλήματα.

Υπό την πίεση της κυβέρνησης της Γαλλίας, η οποία ανησυχεί για τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν σε σημαντικό αριθμό πρατηρίων καυσίμων, η TotalEnergies πρότεινε την Κυριακή, να ξεκινήσει ήδη από τον Οκτώβριο τις ετήσιες διαπραγματεύσεις της για τους μισθούς, ανταποκρινόμενη στο χέρι που της έτεινε το CGT, υπό τον όρο ότι θα τερματιστούν οι αποκλεισμοί διυλιστηρίων και αποθηκών καυσίμων της, ενώ η Esso-ExxonMobil, ο άλλος πετρελαϊκός όμιλος που έχει πληγεί, αναμένεται να έχει συνάντηση με τα συνδικάτα σήμερα.

“Καθώς δεν έχει ληφθεί οριστική θέση μαζί με τους απεργούς, δεν έχουμε μιλήσει μαζί τους, το κίνημα θα συνεχιστεί”, δήλωσε ο Ερίκ Σελινί, συντονιστής του CGT για τον όμιλο TotalEnergies.

“Θα συναντηθούμε μεταξύ μας σήμερα το πρωί και το μεσημέρι, θα γίνουν πραγματικές συζητήσεις όσον αφορά αυτό που θα κάνουμε”, πρόσθεσε. “Θα συνεχίσουμε περιμένοντας να έχουμε μια ημερομηνία και σθεναρές δεσμεύσεις; Θα αναστείλουμε (τις κινητοποιήσεις) στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων; Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι, οι απεργοί είναι αυτοί που θα αποφασίσουν”, κατέληξε.

Όσον αφορά την Esso-ExxonMobil, οι απεργοί επανέλαβαν τις κινητοποιήσεις τους νωρίς σήμερα το πρωί έως ότου μάθουν περισσότερα όσον αφορά την προβλεπόμενη συνάντηση, ανακοίνωσε το συνδικάτο CGT.

Το κοινωνικό κίνημα σε διυλιστήρια και αποθήκες καυσίμων στη Γαλλία δημιουργεί προβλήματα προμήθειας για τους οδηγούς στη χώρα: Την Κυριακή, το απόγευμα το 29,7% των πρατηρίων της χώρας αντιμετώπιζε έλλειψη τουλάχιστον ενός καυσίμου, σύμφωνα με το υπουργείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα άσχημη στην περιοχή Ο-ντε-Φρανς, στη βόρεια Γαλλία, όπου το 54,8% των πρατηρίων καυσίμων αντιμετώπιζε έλλειψη τουλάχιστον ενός καυσίμου, και στην περιφέρεια του Παρισιού (44,9%).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κρις Λάνγκαμ: Πέθανε στα 77 ο ηθοποιός του «The Thick of It» – Μπήκε φυλακή για κατοχή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
Ήταν γνωστός από τη σειρά πολιτικής σάτιρας «The Thick of It» - Έδινε μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας - Αν και πέθανε πριν από τρεις μήνες, η είδηση του θανάτου του έγινε σήμερα (03/09/2026) γνωστή
Ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός Κρις Λάνγκαμ
Δανία: Ανακάλυψε τυχαία στην αυλή του τον μεγαλύτερο θησαυρό της εποχής των Βίκινγκ – «Η έκπληξη της ζωής μου»
Ο θησαυρός περιλαμβάνει περίπου 700 ασημένια αντικείμενα, μεταξύ των οποίων ασημένιες ράβδους, κοσμήματα, 47 ολόκληρα νομίσματα και θραύσματα νομισμάτων, καθώς και ένα μικρό σφυρί του Θορ
Δανός ανακάλυψε τυχαία στην αυλή του τον μεγαλύτερο θησαυρό της εποχής των Βίκινγκ
Η ανατριχιαστική έκκληση του παιδιού πριν πέσει νεκρό από τα πυρά του πατέρα του μαζί με τον αδελφό του στη Γαλλία - «Όχι, μπαμπά»
Πατέρας σκότωσε τα 2 παιδιά του και την πρώην πεθερά του έπειτα από διακοπές στην Ελλάδα και το βιντεοσκόπησε - Στη συνέχεια αυτοκτόνησε
Αστυνομικός στη Γαλλία