Κόσμος

Γαλλία: Infuencer με 4 εκατ. ακόλουθους κατηγορείται για αισχροκέρδεια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας Influencer στη Γαλλία κατηγορείται για αισχροκέρδεια και το Instagram αποφάσισε να διαγράψει το λογαριασμό του.

Πρόκειται για έναν Γάλλο ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του είχαν περίπου τέσσερα εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram ορισμένοι εκ των οποίων τον κατηγορούν ότι τους επηρέασε στις οικονομικές επιλογές τους, καθώς τους έδινε συμβουλές προώθησης επενδύσεων υψηλού κινδύνου.

Η Meta France (η μητρική εταιρεία του κοινωνικού δικτύου) ανακοίνωσε την απόφασή διαγραφής του λογαριασμού έπειτα από παρέμβαση στο Twitter μιας συλλογικότητας που ονομάζεται AVI (Βοήθεια για θύματα επιρροών) και της έθεσε το ερώτημα «ποια μέτρα θα λάβετε κατά των influenceurs που προσφέρουν παράνομα στους ακολούθους τους οικονομικές συμβουλές και προωθούν επενδύσεις μετοχών πολύ υψηλού κινδύνου στις πλατφόρμες σας;». Η ίδια συλλογικότητα ανακοίνωσε την έναρξη νομικών αγωγών από δεκάδες άτομα, ιδίως για «απάτη» και “παραβίαση εμπιστοσύνης”, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, εξαπατήθηκαν επενδύοντας σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που διαφημίζονται από διάσημους influencers.

Να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο, η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε σειρά συναντήσεων και δημόσια διαβούλευση με στόχο την καλύτερη ρύθμιση αυτών των πρακτικών. Ο υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ θα υποβάλει, όπως ανακοίνωσε, σχετική έκθεση το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο «μπλόκο» στο CNN από τον Λευκό Οίκο - Αποκλείστηκε από την κάλυψη επίσκεψης του Τραμπ στο Τενεσί
Είναι το πιο πρόσφατο περιστατικό που σημειώνεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης μετά την απαγόρευση από την αμερικανική κυβέρνηση της πρόσβασης δημοσιογράφων των μέσων ενημέρωσης CNN, MS Now και Politico στον Λευκό Οίκο
CNN
Γαλλία: Πλήρωνε μία 90χρονη για να του αφήσει το σπίτι όταν πεθάνει, αλλά «έφυγε» πρώτος και εκείνη έζησε ως τα 122
Μετά τον θάνατό του, οι όροι του συμβολαίου υποχρέωσαν τη σύζυγο και την οικογένειά του να συνεχίσουν να πληρώνουν την υπεραιωνόβια μέχρι και τον δικό της θάνατο
Πλήρωνε κάθε μήνα 90χρονη Γαλλίδα για να πάρει το σπίτι της όταν πεθάνει, αλλά πέθανε πρώτος και αυτή έζησε ως τα 122