Κόσμος

Γαλλία: Ακτιβιστές διαδήλωσαν έξω από την έδρα της Monsanto

Τις «θανατηφόρες δραστηριότητες» της Monsanto κατήγγειλαν σήμερα (22.05.2019) ακτιβιστές κατά της παγκοσμιοποίησης και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι ακτιβιστές αναπαρήγαγαν σήμερα το πρωί μια σκηνή «νεκράς φύσης» μπροστά από την έδρα της Bayer- Monstanto διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο.

«Ήρθαμε να διεξάγουμε μια ενέργεια πολιτικής ανυπακοής με στόχο να καταγγείλουμε τις καταστροφές που προκαλούν οι δραστηριότητες της Bayer και της Monsanto στη βιοποικιλότητα και την υγεία των γεωργών», δήλωσε μια ακτιβίστρια της οργάνωσης Attac.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης η Confederation Paysanne και η Extinction Rebellion.

Οι οργανώσεις ζητούν κυρίως από την εταιρεία «να σταματήσει το επιθετικό λόμπινγκ» και να «δεσμευθεί να σταματήσει την παραγωγή γλυφοσάτης πριν το 2021».

«Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto, ένας κόσμος όπου η φύση και ο αγροτικός κόσμος πεθαίνουν (…) Είναι άμεση ανάγκη πολυεθνικές όπως η Bayer και η Monsanto να πάψουν να είναι σε θέση να βλάπτουν», επεσήμανε η ακτιβίστρια.

«Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να αυξήσουμε την πίεση ώστε η Monsanto και η Bayer να αναγνωρίσουν την επικινδυνότητα του προϊόντος τους, ώστε τα θύματα των τοξικών τους προϊόντων να λάβουν αποζημιώσεις και κυρίως για να δημιουργηθούν τα εργαλεία για να επιταχυνθεί η έξοδος από τη χρήση ζιζανιοκτόνων», υπογράμμισε.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σαββατοκύριακο σε πολλές πόλεις της Γαλλίας για να καταγγείλουν τις δραστηριότητες της εταιρείες, η οποία παράγει κυρίως γλυφοσάτη, βασικό συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο αποτυπώνει για πρώτη φορά μέλη φυλής που ζουν στον Αμαζόνιο: «Σκεφτόμουν από που θα έρθει το βέλος» λέει περιβαλλοντολόγος
Αν και στην αρχή οι πολεμιστές φαίνονταν ανήσυχοι στη συνέχεια ξεκίνησαν να διασκεδάζουν την παρουσία των επιστημόνων με την «περίεργη» όψη
Φυλή Αμαζονίου
Και όμως! Ο Τραμπ παρέλαβε το Νόμπελ Ειρήνης από την Ματσάδο: «Υπέροχη χειρονομία αμοιβαίου σεβασμού»
Η νορβηγική επιτροπή Νόμπελ έχει ξεκαθαρίσει πως το Νόμπελ Ειρήνης δεν δωρίζεται ούτε μεταβιβάζεται - Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ και η φωτογραφία του με την Μαρία Κορίνα Ματσάδο
Ντόναλντ Τραμπ / Μαρία Κορίνα Ματσάδο
35