Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γαλλία: Ανατριχιαστική αποκάλυψη! Οι θάνατοι από τον κορονοϊό είναι πολύ περισσότεροι

Γαλλία: Ανατριχιαστική αποκάλυψη! Οι θάνατοι από τον κορονοϊό είναι πολύ περισσότεροι

Τρόμο προκαλούν τα όσα είπε ο Φρεντερίκ Βαλτού, πρόεδρος της ομοσπονδίας νοσοκομείων της Γαλλίας, ο οποίος υποστήριξε πως στην πραγματικότητα στην Γαλλία υπάρχουν πολύ περισσότεροι νεκροί από τον κορονοϊό από όσους ανακοινώνονται!

Κι αυτό γιατί ο ημερήσιος απολογισμός της κυβέρνησης περιλαμβάνει μόνο όσους πεθαίνουν στα νοσοκομεία και όχι αυτούς που πεθαίνουν στο σπίτι τους ή σε οίκους ευγηρίας.

«Γνωρίζουμε μόνο τα στοιχεία που παρέχονται από τα νοσοκομεία… Η αύξηση στα επίσημα στοιχεία είναι ήδη μεγάλη, αλλά οι απόλυτοι αριθμοί χωρίς αμφιβολία θα είναι ουσιαστικά πολύ υψηλότεροι εάν προσθέσουμε αυτό που συμβαίνει στους οίκους ευγηρίας καθώς και τους ανθρώπους που πεθαίνουν στο σπίτι τους», δήλωσε ο Φρεντερίκ Βαλτού.

Τα επίσημα στοιχεία 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία λοιπόν, η Γαλλία κατέγραψε 1.100 θανάτους σε νοσοκομεία της χώρας από την έναρξη της επιδημίας Covid-19, ενώ 2.516 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) μέχρι σήμερα απόγευμα.

Με βάση τον τελευταίο απολογισμό, στη Γαλλία καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες 240 επιπλέον θάνατοι, μια αύξηση 28%, ενώ 434 επιπλέον ασθενείς βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Συνολικά 10.176 ασθενείς νοσηλεύονται. Τα κρούσματα ανέρχονται σε 22.300, μια αύξηση 12% σε μια μέρα.

Πλέον η Γαλλία είναι η πέμπτη χώρα που ξεπέρασε το φράγμα των 1.000 θανάτων εξαιτίας του νέου κορονοϊού, μετά την Κίνα, την Ιταλία, το Ιράν και την Ισπανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις