Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Γαλλία: Αυλαία για την βασίλισσα του τσίρκου, Μαντάμ Ρόζα – Έζησε ζωή σαν παραμύθι

Γαλλία: Αυλαία για την βασίλισσα του τσίρκου, Μαντάμ Ρόζα – Έζησε ζωή σαν παραμύθι
φωτογραφία: Twitter

Η Ρόζα Μπουγκλιόν, η μητριάρχης του διάσημου “Τσίρκου του Χειμώνα” στη Γαλλία, πέθανε σε ηλικία 107 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά της.

Το τσίρκο Μπουγκλιόν δίνει τις παραστάσεις του εδώ και δεκαετίες στο “Cirque d’ Hiver” (Τσίρκο του Χειμώνα) στο Παρίσι.

Έως τις 26 Αυγούστου η Μαντάμ Ρόζα παρέμεινε η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα του τσίρκου. Επί σχεδόν έναν αιώνα, υποδέχτηκε τους μεγαλύτερους σταρ και δέχτηκε στο τσίρκο της τους σημαντικότερους διεθνείς καλλιτέχνες.

Ποιά ήταν η τσιγγάνα Μαντάμ Ρόζα

Η Μαντάμ Ρόζα γεννήθηκε μέσα σε ένα καραβάνι στις 21 Δεκεμβρίου του 1910 στην Ιξέλ στο Βέλγιο και το όνομά της ήταν Ροζαλί Βαν Μπιν.

Ήταν ερμηνεύτρια και καλλιτέχνης του τσίρκου. Παντρεύτηκε το 1928 μέσα σε ένα κλουβί με λιοντάρια. Μαζί με τον σύζυγό της Ζοζέφ Μπουγκλιόν απέκτησαν το διάσημο τσίρκο της γαλλικής πρωτεύουσας το 1934.

Αφήνει 55 εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα τα οποία θα αποχαιρετήσουν την εμβληματική τους γιαγιά η οποία τούς κληροδότησε την αγάπη για το τσίρκο, υπογραμμίζει η οικογένεια.

Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στις εγκαταστάσεις του Τσίρκου του Χειμώνα την Τετάρτη (29.08.2018) και η κηδεία θα τελεστεί την ίδια ημέρα σε εκκλησία της κωμόπολης Λιζί – σιρ – Ουρκ, στην περιοχή Σεν – ε – Μαρν.

Φωτογραφίες: Twitter

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις