Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γαλλία – Εκλογές: Το προφίλ των ψηφοφόρων – Οι Μετανάστες ψηφίζουν την Ακροδεξιά Λε Πεν

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Ανεπάντεχα είναι τα αποτέλεσματα όσον αφορά το προφίλ των ψηφοφόρων των δυο υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λε Πεν.

Όπως βλέπετε, στο βίντεο μετανάστες υποστηρίζουν την ακροδεξία Μαρίν Λε Πεν, η οποία έχει δηλώσει ότι δεν θέλει τους μετανάστες στην Γαλλία ενώ θεωρεί πως η Ευρώπη χειρίζεται λανθασμένα την προσφυγική κρίση. Μάλιστα, οδηγός ταξί από την Αϊτή δήλωσε πως ο Λε Πεν δεν πρόκειται να διώξει μετανάστες σαν και αυτόν… που είναι οικογενειάρχης και είναι από την Αϊτή. 

Ο ίδιος υποστήριξε πως συμφωνεί με την Λε Πεν που έχει ως μότο: “Πρώτα η Γαλλία και η Γάλλοι”.  Ωστόσο, υπάρχει και η φωτεινή πλευρά, καθλως δασκάλα στην πόλη Ενέν Μπομόν, όπου η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου ήρθε πρώτη στον Α΄ γύρο με 46,5%, υπάρχει μία δασκάλα η οποία ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις στις οποίες πρωταγωνιστούν παιδιά μεταναστών. τα αντιρατσιστικά κείμενα τα γράφουν τα ίδια τα παιδιά.

Από την άλλη πλευρά, οι ψηφοφόροι του Μακρόν είναι κατά κύριο λόγο άνθρωποι που δεν είναι έντονα πολιτικοποιημένοι και έχουν “βαρεθεί” τα κλασικά κόμματα. 

Δείτε το βίντεο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε