Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Γαλλία: Επισήμως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ

Γαλλία: Επισήμως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ

Τρέμε Μαρίν Λε Πεν! Ο ακροδεξιός δοκιμιογράφος Ερίκ Ζεμούρ ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2022 στη Γαλλία.

«Ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις και να σώσουμε τη Γαλλία. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για την προεδρία», είπε ο Ερίκ Ζεμούρ ανακοινώνοντας επισήμως την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές.

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ανέβηκε στο YouTube και προβλήθηκε από τη γαλλική τηλεόραση.

Πανταχού παρών στον δημόσιο διάλογο από τον Σεπτέμβριο, ο πρώην δημοσιογράφος είδε τη δημοτικότητά του να ανεβαίνει, γεγονός που θορύβησε την Μαρίν Λε Πεν, την υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, η παρουσία της οποίας στον δεύτερο γύρο θεωρείτο μέχρι τώρα περίπου δεδομένη.

Όμως η ανεπίσημη προεκλογική εκστρατεία του δοκιμιογράφου ήδη συναντά δυσκολίες. Στις δημοσκοπήσεις μένει στάσιμος, επικρίνεται για έλλειψη οργάνωσης και στις περιοδείες του στην επαρχία αποδοκιμάζεται.

Ύψωσε προ ημερών το μεσαίο δάχτυλο ανταποδίδοντας χειρονομία διερχόμενης στη Μασσαλία (νότια Γαλλία), συμβάν οι φωτογραφίες του οποίου προκάλεσαν σάλο, αναγκάζοντας τον Ζεμούρ να παραδεχθεί πως συμπεριφέρθηκε με «άκομψο» τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που μεταδόθηκε προχθές, Κυριακή, στον πρώτο γύρο (θα διεξαχθεί τη 10η Απριλίου 2022) πιστώνεται από 14 ως 15% των προθέσεων ψήφου, πίσω από την Μαρίν Λε Πεν (γύρω στο 19%) και τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν (25%).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις