Παρασκευή, 23 Φεβ.
14oC Αθήνα

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισίου – Τουλάχιστον 3 τραυματίες

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισίου – Τουλάχιστον 3 τραυματίες

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι καθώς υπάρχουν αναφορές για πολλούς τραυματίες από ένοπλη επίθεση σε μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η επίθεση έγινε στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon στο Παρίσι, όταν ένας άνδρας έβγαλε μαχαίρι και άρχισε να επιτίθεται κατά πολιτών που περίμεναν το τρένο. 

Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της αστυνομίας, η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) στο σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντε Λιόν, στο νοτιοανατολικό Παρίσι, προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου, του οποίου ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή, και δύο ελαφρά τραυματίες.

«Ο ύποπτος δεν φώναξε κάτι στη διάρκεια της ενέργειάς του», πρόσθεσε μια αστυνομική πηγή. «Στους αστυνομικούς παρουσίασε ένα ιταλικό δίπλωμα οδήγησης», διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια επέμβαση δυνάμεων της τάξης και διασωστών στις Αίθουσες 1 και 3 που τις καθιστά προς το παρόν μη προσβάσιμες», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας X η γαλλική εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF.

«Η κυκλοφορία έχει επιβραδυνθεί ανάμεσα στον Γκαρ ντε Λιόν και το Μονταρζί και ανάμεσα στον Γκαρ ντε Λιόν και το Μοντερό», ανακοίνωσε επίσης κάνοντας λόγο για «μια κακόβουλη ενέργεια».

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις