Κόσμος

Γαλλία: Η συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης για την πρόταση μομφής κατά Μπαρνιέ

Ώρα μηδέν για την κυβέρνηση στη Γαλλία καθώς στην Εθνοσυνέλευση τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση μομφής κατά του Μισέλ Μπαρνιέ. Τα αποτελέσματα της διαδικασίας «μεταφράστηκαν» σε πτώση της κυβέρνησης, γεγονός που θα ακολουθήσουν οι ενέργειες του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, να αναζητήσει, άμεσα, νέο πρωθυπουργό.

Ο Εμανουέλ Μακρόν σκοπεύει να ορίσει γρήγορα νέο πρωθυπουργό αν η κυβέρνηση του Μισέλ Μπαρνιέ στη Γαλλία καταρρεύσει στην ψηφοφορία για την πρόταση μορφής, σύμφωνα με το Reuters.

Πρόταση μομφής κατέθεσαν η αριστερά και η ακροδεξιά εναντίον της κυβέρνησης Μπαρνιέ, με την ψηφοφορία να αναμένεται αργότερα το βράδυ. Η πρόταση μομφής θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπερψηφιστεί, προκαλώντας την κατάρρευση της κυβέρνησης.

Μία από τις πηγές είπε ότι ο Μακρόν ελπίζει να έχει κάποιον στο πρωθυπουργικό πόστο το συντομότερο δυνατό το Σάββατο (07/12/2024), όταν πάνω από πενήντα αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων προσκεκλημένοι, συμπεριλαμβανομένου του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα βρεθούν στο Παρίσι στην τελετή του ανοίγματος εκ νέου του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων.

«Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί», είπε το Ελιζέ απαντώντας σε αίτημα για σχόλιο.

Ο Μακρόν δεν έχει καταλήξει ακόμη στο όνομα πρωθυπουργού, ανέφεραν οι πηγές, αλλά στη λίστα φαίνεται να είναι ο Μπερνάρ Καζνέβ, ο Ξαβιέ Μπερτράν και ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνί.

Ο πρόεδρος εργάζεται για να καταλήξει σε όνομα κατά την επιστροφή του στο Παρίσι από ένα ταξίδι στη Σαουδική Αραβία, τόνισε μια πηγή.

Οι προτάσεις μομφής κατατέθηκαν αφού ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός, ο Μισέλ Μπαρνιέ, αποφάσισε να καταφύγει στο άρθρο 49,3 του Συντάγματος που προβλέπει την έγκριση ενός νομοσχεδίου χωρίς ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση, προκειμένου να εγκριθούν οι δαπάνες για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στο πλαίσιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2025.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1