Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Γαλλία – Ηλικιωμένη κατέβηκε σε διαδήλωση με πλακάτ που έγραφε: «Αν θέλαμε να μας γ@@@@ει η κυβέρνηση, θα είχαμε ψηφίσει τον Μπραντ Πιτ»

Γαλλία – Ηλικιωμένη κατέβηκε σε διαδήλωση με πλακάτ που έγραφε: «Αν θέλαμε να μας γ@@@@ει η κυβέρνηση, θα είχαμε ψηφίσει τον Μπραντ Πιτ»

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Γαλλία λόγω των κινητοποιήσεων για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό. Και αν μέχρι χθες «πρωταγωνιστής» ήταν ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν -καθώς πολλοί εκτιμούν ότι είναι αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη κρίση της θητείας του – πλέον τα φωτά μπορεί να κέρδισε ο… Μπραντ Πιτ!  

Οι δρόμοι των μεγάλων πόλεων της Γαλλίας εδώ και μέρες «πλημμυρίζουν» από κόσμο που διαμαρτύρεται για την μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό. «Μακρόν, παραιτήσου» και «ο Μακρόν θα σπάσει, εμείς θα νικήσουμε» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζε το πλήθος που συγκεντρώθηκε στην Πλας ντ’ Ιταλί, στο νότιο Παρίσι. 

Σε πολλές περιπτώσεις, δε, οι Αρχές προχωρούν στην απαγόρευση συγκεντρώσεων, καθώς πολλά σημεία μεγάλων πόλεων της Γαλλίας έχουν μετατραπεί τις τελευταίες μέρες σε «πεδία μάχης» μεταξύ πολιτών και αστυνομικών. Και μέσα σε ένα σκηνικό που καίγονται κάδοι στους δρόμους, γίνονται συλλήψεις και «πνίγεται» ο κόσμος στα δακρυγόνα κατάφερε να ξεχωρίσει ένα πλακάτ με… τον Μπραντ Πιτ!

Και εύλογα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος, τι σχέση μπορεί να έχει ο Μπραντ Πιτ με τις κινητοποιήσεις για το συνταξιοδοτικό στην Γαλλία. Για μία ηλικιωμένη κυρία λοιπόν στην Γαλλία έχει… 

Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία που πλέον έχει γίνει viral, η ηλικιωμένη Γαλλίδα -πιθανότατα συνταξιούχος- έχει κατέβει και αυτή με το πλακάτ της προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την μεταρρύθμιση. Και στο πλακάτ της λοιπόν έχει γράψει…: ««Αν θέλαμε να μας γ@@@@ει  η κυβέρνηση, θα είχαμε ψηφίσει τον Μπραντ Πιτ». 

Δείτε την συνταξιούχο από την Γαλλία: 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων φαίνεται ότι οι Γάλλοι είναι σίγουρα δημιουργικοί, αφού έχουν ξεχωρίσει και άλλα πλακάτ από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το συνταξιοδοτικό. 

Δείτε φωτογραφίες: 

Πηγή φωτογραφιών από Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις