Κόσμος

Γαλλία – κορονοϊός: Τα νοσοκομεία «βράζουν» αλλά τα τοπικά lockdown αρχίζουν να αποδίδουν

Η κατάσταση στα νοσοκομεία στη Γαλλία παραμένει σοβαρά αλλά αρχίζει να φαίνεται κάποια βελτίωση σε περιοχές που επιβλήθηκε lockdown πριν μερικές εβδομάδες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά από κυβερνητική σύσκεψη για τον κορονοϊό τόνισε πως «έχουμε τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις στα 16 διαμερίσματα όπου είχαμε επιβάλει περιοριστικά μέτρα».

Η Γαλλία ελπίζει τώρα ότι οι ταχύτεροι ρυθμοί της εμβολιαστικής της εκστρατείας, σε συνδυασμό με το πανεθνικό lockdown διάρκειας ενός μήνα που βρίσκεται σε ισχύ από τον περασμένο σαββατοκύριακο, θα τη βοηθήσουν να ανακτήσει τον έλεγχο επί της τελευταίας έξαρσης του ιού.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ατάλ δήλωσε ότι ο αριθμός των ασθενών Covid-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας πιθανόν να αυξηθεί τις ερχόμενες ημέρες.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι 5.729 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορονοϊο σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για το 2021.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης 433 νέους θανάτους στα γαλλικά νοσοκομεία και είπε ότι πάνω από 13 εκατ. άνθρωποι έχουν τώρα εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένων των 9,8 εκατ. που έχουν λάβει την πρώτη δόση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η εξομολόγηση του «Βρικόλακα του Παρισιού» Νίκο Κλο που έτρωγε νεκρούς: Λήστευε τάφους για να συλλέγει υπολείμματα σορών
Τρεις δεκαετίες μετά τη σύλληξή του για δολοφονία και κανιβαλισμό, ο Κλο περιγράφει πώς ξεκίνησαν οι φαντασιώσεις που τον οδήγησαν στο έγκλημα
Ο Νίκο Κλο
Σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία: Σε διαθεσιμότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης Γκέρμαν Γκαλουστσένκο
Kατηγορίες σε βάρος επτά προσώπων σε σχέση με δωροδοκίες ύψους 100 εκατ. δολαρίων στον ενεργειακό τομέα - Στο επίκεντρο και ο παλιός συνεργάτης του Ζελένσκι Τιμούρ Μίντιτς
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γκέρμαν Γκαλουστσένκο (στη μέση) με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι (δεξιά)
Πρωτοφανές κύμα ψύχους στις Ηνωμένες Πολιτείες: «Χιονοθύελλα λίμνης» χτύπησε το Μίσιγκαν, πάγωσαν ιγκουάνα στη Φλόριντα 
Οι δορυφόροι κατέγραψαν την πορεία της χιονοθύελλας να παίρνει «σχήμα λίμνης» με το φαινόμενο να είναι ιδιαίτερα σπάνια στα μετεωρολογικά χρονικά
Κύμα ψύχους στο Μίτσιγκαν