Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Γαλλία: Μόνο με έγγραφα θα κυκλοφορούν οι πολίτες τις νύχτες – Επί ποδός 12.000 αστυνομικοί

Γαλλία: Μόνο με έγγραφα θα κυκλοφορούν οι πολίτες τις νύχτες – Επί ποδός 12.000 αστυνομικοί
Φωτογραφία Reuters

Σε νέα δεδομένα θα πρέπει να προσαρμοστούν οι κάτοικοι εννέα πόλεων της Γαλλίας καθώς από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (16/10) θα επιβληθεί νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση των κρουσμάτων κορονοϊού. Στο μεταξύ για την εφαρμογή των μέτρων επί ποδός θα βρίσκονται 12.000 αστυνομικοί.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτές τις εννέα πόλεις της Γαλλίας αναμένεται να επηρεάσει περίπου 20 εκατομμύρια ανθρώπους και αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες. Οι πολίτες αυτών των περιοχών θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους εκείνη την περίοδο για λόγους εργασίας ή για ταξίδια που έχουν κλείσει από προηγουμένως δεδομένου ότι μπορούν να επιδείξουν τα σχετικά έγγραφα.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ είπε ότι θα επιτρέπεται η διανομή φαγητού από εστιατόρια στη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε πως 12.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν για την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας που θα ισχύσει από το Σάββατο. Η αστυνομία δεν θα επιβάλει τον «κανόνα των έξι» στις ιδιωτικές συναθροίσεις, πρόσθεσε η υπουργός Εσωτερικών.

Click4more: Γαλλία: «Ντου» της αστυνομίας στα σπίτια πρώην κυβερνητικών στελεχών για τη διαχείριση του κορονοϊού

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έδωσε εντολή για απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και άλλες οκτώ μεγάλες πόλεις χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, προκειμένου να αναχαιτιστεί το δεύτερο κύμα των μολύνσεων κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει από Covid-19 από την αρχή της πανδημίας φθάνει τους 32.943, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 756.472.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις