Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γαλλία: Να ευνουχίζονται οι βιαστές

Παιδεραστής πυροδότησε τη συζήτηση για ευνουχισμό των κατά συρροήν βιαστών.

Ο 63χρονος Φρανσίς Εβράρ έχει περάσει τη μισή του ζωή στη φυλακή για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του, πριν από 2 χρόνια, απήγαγε ένα αγόρι στη βόρεια Γαλλία, το κλείδωσε σε ένα γκαράζ, το νάρκωσε και το βίασε. Η υπόθεση αυτή προκάλεσε τη δημόσια κατακραυγή στη Γαλλία. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε, το 2008, να πάρει πιο αυστηρά μέτρα για τους αποφυλακισμένους που εξακολουθούν να αποτελούν απειλή για την κοινωνία. 

Ο Εβράρ τώρα ζητά με επιστολή που έστειλε στον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί την χειρουργική αφαίρεση των όρχεών του προκειμένου να απαλλαγεί από την έλξη του προς τα παιδιά. 

Η Γαλλία, η Σουηδία και η Δανία επιτρέπουν ήδη τον “χημικό ευνουχισμό” ή τη χρήση φαρμάκων για τη μείωση των σεξουαλικών ορμών των κακοποιών. Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ορισμένοι από αυτούς να υποβάλλονται σε χημικό ευνουχισμό. Η υπουργός Δικαιοσύνης Μισέλ Αλιό-Μαρί υποστήριξε ότι θα πρέπει να συζητηθεί και στο κοινοβούλιο η επιλογή του χειρουργικού ευνουχισμού.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε