Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Γαλλία: Νίκη της Μαριν Λε Πεν στις Ευρωεκλογές δείχνουν δυο δημοσκοπήσεις

Γαλλία: Νίκη της Μαριν Λε Πεν στις Ευρωεκλογές δείχνουν δυο δημοσκοπήσεις

Το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, Εθνικός Συναγερμός (RN), θα είναι ο μεγάλος νικητής των Ευρωεκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με δυο δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop Fiducial, το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν (RN)συγκεντρώνει το 30% των προθέσεων ψήφου, ενώ ακολουθεί η λίστα της προεδρικής πλειοψηφίας του Εμανουέλ Μακρόν (Renaissance) που συγκεντρώνει το 18% των προθέσεων ψήφου ενόψει των Ευρωεκλογών στη Γαλλία.

Μια δεύτερη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από την Ipsos και τη Sopra Steria, δείχνει ότι το RN θα μπορούσε να συγκεντρώσει το 28% των ψήφων, μπροστά από τη λίστα του Renaissance που συγκεντρώνει το 20% των προθέσεων ψήφου.

Την τρίτη θέση εμφανίζεται να καταλαμβάνει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα που κινείται περί το 10% και την τέταρτη θέση το κεντροδεξιό Ρεπουμπλικανικό κόμμα το οποίο κινείται περί το 8%.

Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωεκλογές του 2019 το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν είχε έρθει στην πρώτη θέση με 23,3% των ψήφων, ενώ το κόμμα της προεδρικής πλειοψηφίας είχε λάβει 22,4%.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις