Κόσμος

Γαλλία: Ο Μακρόν καλεί σε έκτακτη συνάντηση τους ηγέτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χωρών

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα φιλοξενήσει την σύνοδο κορυφής Ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και την ασφάλεια της Ευρώπης

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συγκαλεί αύριο, Δευτέρα, στο Παρίσι «τις κυριότερες ευρωπαϊκές χώρες» για συζητήσεις σχετικά με «την ευρωπαϊκή ασφάλεια», επιβεβαίωσε σήμερα (16.02.2025) ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό.

Στο Παρίσι, ο Εμανουέλ Μακρόν θα φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής Ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και την ασφάλεια της Ευρώπης, μετά τον αποκλεισμό της από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ από τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Έχουν σταλεί προσκλήσεις, αν και το αποτέλεσμα παραμένει αβέβαιο, καθώς η Ευρώπη προσπαθεί για μια ενιαία απάντηση και συγκεκριμένες εγγυήσεις ασφάλειας για το Κίεβο.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τις κυριότερες ευρωπαϊκές χώρες αύριο για συζητήσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή ασφάλεια», δήλωσε ο Μπαρό στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, χωρίς να διευκρινίζει ποιες χώρες θα συμμετάσχουν σε αυτήν τη «συνάντηση εργασίας».

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, πέντε Ευρωπαίοι διπλωμάτες δήλωσαν πως η συνάντηση θα περιλαμβάνει τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Δανία, η οποία θα εκπροσωπήσει τις Βαλτικές και τις σκανδιναβικές χώρες.

Ο ειδικός απεσταλμένος για την Ουκρανία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Κιθ Κέλογκ, προκάλεσε σοκ χθες λέγοντας πως η Ευρώπη δεν θα έχει μια θέση στο τραπέζι των συνομιλιών ώστε να τελειώσει ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει ότι οι δικηγόροι του συζύγου της θέλησαν να παρουσιάσουν τους βιασμούς της ως sex tape – «Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»
Συγκλονίζει η ιστορία της Ζιζέλ Πελικό από τη Γαλλία που είχε πέσει θύμα βιασμού με τον άνδρα της να την ναρκώνει και να την εκδίδει...
Ζιζέλ Πελικό