Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Γαλλία: Ο Ζορντάν Μπαρντελά είναι ο διάδοχος της Μαρίν Λε Πεν στον ακροδεξιό «Εθνικό Συναγερμό»

Γαλλία: Ο Ζορντάν Μπαρντελά είναι ο διάδοχος της Μαρίν Λε Πεν στον ακροδεξιό «Εθνικό Συναγερμό»
Φωτογραφία Reuters

Τον 27χρονο Ζορντάν Μπαρντελά εξέλεξε σήμερα (5.11.2022) ως νέο του πρόεδρο το ακροδεξιό κόμμα της Γαλλίας, «Εθνικός Συναγερμός», ο οποίος θα διαδεχθεί τη Μαρίν Λε Πεν.

Ο Ζορντάν Μπαρντελά θα είναι ο πρώτος πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας που δεν θα αποτελεί μέλος της οικογένειας Λε Πεν, αφού η Μαρίν Λε Πεν παραιτήθηκε για να επικεντρωθεί στη μάχη της να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας στις επόμενες εκλογές.

Παρ’ όλα αυτά, η Μαρίν Λε Πεν, που ανέλαβε για 11 χρόνια την ηγεσία του «Εθνικού Συναγερμού» από τον πατέρα και σινιδρυτή του Ζαν-Μαρί Λε Πεν, δεν αποσύρεται τελείως από της ηγετικές θέσεις του κόμματος, καθώς θα ηγείται και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, το οποίο διαθέτει 89 έδρες στη γαλλική Βουλή.

Σημειώνεται, επίσης, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ζορντάν Μπαρντελά αναδεικνύεται στο «τιμόνι» του κόμματος, αφού διετέλεσε μεταβατικός πρόεδρος για ένα χρόνο, όταν η Λε Πεν είχε προσωρινά αποσυρθεί για να ασχοληθεί με την προεκλογική της εκστρατεία.

Τώρα, συγκέντρωσε το 84,84% των ψήφων των μελών έναντι 15,16% του έταιρου διεκδικητή Λουί Αλιό, δημάρχου του Περπινιάν, για την προεδρία του «Εθνικού Συναγερμού».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις