Κόσμος

Γαλλία: Οι τουρίστες θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους για τα τεστ covid

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ξένοι τουρίστες, που θα επισκέπτονται τη Γαλλία, θα πρέπει να πληρώνουν για τα τεστ COVID-19 από τις 7 Ιουλίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos, που δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Αποφασίσαμε ότι οι ξένοι τουρίστες θα πρέπει να πληρώνουν για αυτά τα τεστ, 49 ευρώ για τεστ PCR και 29 ευρώ για τεστ αντιγόνου. Πρόκειται για αμοιβαιότητα, καθώς οι Γάλλοι που ταξιδεύουν στο εξωτερικό πρέπει να πληρώνουν για αυτά τα τεστ στις περισσότερες χώρες», σημείωσε ο Ατάλ.

Σχετικά με τους Γάλλους πολίτες που προτιμούν να υποβληθούν σε τεστ, όταν αυτό χρειάζεται (για ταξίδια ή για κοινωνικές εξόδους), αντί του να εμβολιαστούν, ο Ατάλ είπε ότι η κυβέρνηση θα σκεφθεί να τους επιβάλει να πληρώνουν για αυτά τα τεστ μόλις τελειώσουν οι θερινές διακοπές.

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, ο καθηγητής Ζαν Φρανσουά Ντελφρεσί δήλωσε, νωρίτερα σήμερα, ότι η Γαλλία είναι πιθανόν να έχει ένα τέταρτο κύμα Covid-19, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων από την παραλλαγή Δέλτα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ταϊλάνδη: Βρέθηκε πτώμα 17χρονης μέσα σε βαλίτσα – Συνελήφθη ένας Αυστραλός
Σε εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος ο Αυστραλός διακρίνεται να μπαίνει συνοδευόμενος από την 17χρονη μέσα σε ένα κτίριο του τουριστικού θερέτρου Παταγιά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη
Αστυνομία στην Ταϊλάνδη
Μικρά θαύματα στα χαλάσματα από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα - Διασώστες συνεχίζουν να βγάζουν εγκλωβισμένους, συγκλονιστικά βίντεο
Σωστικά συνεργεία απ’ όλο τον κόσμο έχουν σπεύσει στη Βενεζουέλα για να προφέρουν βοήθεια σκάβοντας ακόμη και με τα χέρια τους - Πλησιάζουν τους 1000 οι νεκροί - Πλάνα από drones δείχνουν την καταστροφή
Σωστικά συνεργεία στη Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας