Κόσμος

Γαλλία – Παιδεραστία: Εξηγήσεις ζητά η κυβέρνηση από τον επίσκοπο Μουλέν-Μποφόρ για τις αδιανόητες δηλώσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας κάλεσε για εξηγήσεις τον επικεφαλής της Συνόδου των Επισκόπων αφού ο τελευταίος δήλωσε ότι το απόρρητο της εξομολόγησης δεν επιτρέπει στους ιερείς να καταγγέλλουν σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών που τους αποκαλύπτονται.

Μετά τη δημοσιοποίηση, αυτήν την εβδομάδα, μιας έκθεσης για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς, ο Ερίκ ντε Μουλέν-Μποφόρ, ο οποίος είναι και αρχιεπίσκοπος της Ρεν, είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι το απόρρητο της εξομολόγησης είναι ισχυρότερο από τους νόμους της Δημοκρατίας.

Με βάση τη γαλλική νομοθεσία, όποιος γνωρίζει κάποιο σεξουαλικό αδίκημα σε βάρος ανηλίκου είναι υποχρεωμένος να το αναφέρει στις αρχές. Εάν δεν το πράξει, κινδυνεύει να του επιβληθεί βαρύ χρηματικό πρόστιμο ή και ποινή φυλάκισης.

«Τίποτα δεν υπερτερεί των νόμων της Δημοκρατίας στη χώρα μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ. Πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, στις αρμοδιότητες του οποίου υπάγονται και τα θρησκευτικά θέματα, θα δεχτεί την επόμενη εβδομάδα τον επίσκοπο Μουλέν-Μποφόρ, κατόπιν αιτήματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν «ώστε να βεβαιωθεί ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα».

«Η εξομολόγηση πρέπει να παραμείνει μυστική επειδή ανοίγει έναν χώρο όπου ο καθένας μπορεί να μιλήσει ελεύθερα (…) στον Θεό» είπε στη συνέντευξή του στο franceinfo ο Μουλέν-Μποφόρ.

Ο επίσκοπος σχολίασε ότι είναι μάλλον απίθανο να παραδεχτούν πολλοί παιδεραστές τα εγκλήματά τους στην εξομολόγηση και, ακόμη και αν το έκαναν, θα χρησιμοποιούσαν ευφημισμούς

Σύμφωνα δε με τον Μουλέν-Μποφόρ, όταν τα παιδιά αποκαλύπτουν στην εξομολόγηση ότι κακοποιούνται, η Εκκλησία πρέπει να αναζητήσει άλλους τρόπους για να τα βοηθήσει να μιλήσουν ανοιχτά. «Πολλά παιδιά μιλούν στην εξομολόγηση επειδή ξέρουν ότι είναι μυστική», υποστήριξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Τουρκία κάνει «άνοιγμα» στην Αίγυπτο: «Αν υπογράψει συμφωνία μαζί μας, θα κερδίσει 15.000 τ.χλμ σε σύγκριση με την Ελλάδα»
Η Άγκυρα επαναφέρει την πρόταση προς το Κάιρο με φόντο το τουρκολιβυκό μνημόνιο - Μήνυμα διαλόγου αλλά και προειδοποιήσεις προς την Αθήνα από τον Γιασάρ Γκιουλέρ
Τουρκικό ναυτικό
Ισραήλ: Ηγετικό στέλεχος της αραβικής αντιπολίτευσης απευθύνει κάλεσμα για «εβραϊκο-αραβική» συνεργασία κατά του Νετανιάχου 
Τα αραβικά κόμματα οδεύουν προς ρεκόρ εδρών και γίνονται ρυθμιστές της επόμενης κυβέρνησης – Ο Τζαμπαρίν ζητά από την αντιπολίτευση να συνομιλήσει μαζί τους 
Γιουσέφ Τζαμπαρίν
Ο Σεργκέι Λαβρόφ στις ΗΠΑ για σύνοδο της G20
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες κατά τη σύνοδο της G20, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάποια πρόσκληση
Ο Σεργκέι Λαβρόφ
Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: 64 νεκροί και 80 τραυματίες – «Είδα νεκρούς ανθρώπους», ψάχνουν επιζώντες στα συντρίμμια
Πληροφορίες ότι σε ένα από τα εκτροχιασμένα βαγόνια ταξίδευε και η πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Φάτιμα Μπάνιεζ, η οποία δεν έχει ακόμα εντοπιστεί - Οι νεκροί αναμένεται να αυξηθούν
ισπανια τρενα
22