Κόσμος

Γαλλία: Πάνω από 10.000 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες

Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 10.000 νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε 24 ώρες, ένας αριθμός ρεκόρ που καταγράφεται μετά την έναρξη της διενέργειας των διαγνωστικών τεστ σε μεγάλη κλίμακα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο ανέρχεται σε 10.561, έναντι 9.406 νέων κρουσμάτων χθες, Παρασκευή, διευκρινίζουν οι υγειονομικές αρχές στη Γαλλία.

Το ποσοστό θετικότητας των τεστ παραμένει σταθερό στο 5,4% και 17 άνθρωποι πέθαναν στο νοσοκομείο το τελευταίο 24ωρο.

Ο αριθμός των ασθενών που εισήχθησαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε, με 417 νέους ασθενείς τις τελευταίες επτά ημέρες, δηλαδή 28 περισσότερους σε ένα 24ωρο.

Συνολικά 30.910 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 μετά την έναρξη της επιδημίας στη Γαλλία πριν από έξι μήνες και έχουν διενεργηθεί 10 εκατομμύρια τεστ.

Απέναντι στην “εμφανή επιδείνωση” της κατάστασης, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε την Παρασκευή τη μείωση της διάρκειας της καραντίνας σε 7 ημέρες για τα θετικά κρούσματα και τις επαφές τους, μια μείωση του χρόνου αναμονής για τα διαγνωστικά τεστ.

Σήμερα, Σάββατο, ο πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ που βγήκε “αρνητικό” στην Covid-19 κατά τη διάρκεια ενός δεύτερου ελέγχου και έπαψε να είναι σε καραντίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρόμος σε ιαπωνικό Boeing: Έπεσε 25.000 πόδια σε 10 λεπτά – Λιποθύμησαν επιβάτες και αποχαιρετούσαν τους δικούς τους με μηνύματα
Σε βίντεο που έχει έρθει στο φως από τη στιγμή της απώλειας ύψους έχουν κατέβει οι μάσκες, ενώ οι αεροσυνοδοί κλαίνε δίνοντας οδηγίες για τη χρήση τους
Σκηνές πανικού σε αεροπλάνο της Spring Airlines Japan
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια