Κόσμος

Γαλλία: Πάνω από 40.000 οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη Γαλλία που συνδέονται με τον κορονοϊό ξεπέρασε το Σάββατο τους 40.000, ενώ ο αριθμός των νέων περιστατικών μόλυνσης σημείωσε νέο ρεκόρ, σύμφωνα με τις γαλλικές υγειονομικές αρχές.

Οι νέοι θάνατοι από την ασθένεια έφθασαν τους 40.169, από τους οποίους 27.660 συνέβησαν στα νοσοκομεία, περιλαμβανομένων 306 τις προηγούμενες 24 ώρες, ανέφερε η υπηρεσία στην καθημερινή ανακοίνωσή της για την πανδημία.

Συνολικά 1.748.705 επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης έχουν καταγραφεί στη Γαλλία, σημειώνοντας αύξηση-ρεκόρ (86.852) από τα 1.661.853 που είχαν καταγραφεί την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση έθεσε τη χώρα σε λοκντάουν για δεύτερη φορά φέτος, λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα πριν, με την ελπίδα ότι θα αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού καθώς τα νέα περιστατικά μόλυνσης αυξάνονταν όλο και περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες.

Είκοσι χιλιάδες εννέα άνθρωποι εισήχθησαν στο νοσοκομείο τις τελευταίες επτά ημέρες και 3.003 βρίσκονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS