Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γαλλία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε τζαμί στην πόλη Βρέστη – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του!

Γαλλία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε τζαμί στην πόλη Βρέστη – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του!
ΦΩΤΟ αρχείο

Συναγερμός στην πόλη Βρέστη, στη βορειοδυτική Γαλλία, μετά από πυροβολισμούς έξω από μουσουλμανικό τζαμί. Νεότερες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο τραυματίες, ενώ ο δράστης αναζητείται.

Ο εισαγγελέας της Βρέστης Ζαν – Φιλίπ Ρεκάπ είπε ότι ο ένοπλος άνοιξε πυρ την ώρα που οι πιστοί έφευγαν από το τέμενος της Βρέστης στη βορειοδυτική Γαλλία. Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν είναι προς το παρόν σαφές αν η πράξη του είχε θρησκευτικά κίνητρα, αν επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή αν υποκινήθηκε για κάποιον άλλον λόγο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως η εφημερίδα Ouest – France, ανέφεραν στον ιστότοπό τους ότι μεταξύ των δύο τραυματιών είναι και ο ιμάμης του τεμένους, Ρασίντ Ελ Ζαΐ.

Και οι δύο τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ωστόσο η ζωή τους δεν κινδυνεύει.

Ο δράστης διέφυγε και καταζητείται.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, “ένας άνδρας που φορούσε κασκέτο ζήτησε να τραβήξει φωτογραφίες και μετά άρχισε να πυροβολεί…”!

Το σημείο όπου είχαν πέσει οι πυροβολισμοί αποκλείστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη.

Η Βρέστη βρίσκεται στη Βρετάνη και είναι σημαντικό λιμάνι και ναυτική βάση, πρωτεύουσα του νομού Φινιστέρ στη βορειοδυτική Γαλλία. Είναι το δεύτερο στρατιωτικό λιμάνι της χώρας μετά την Τουλόν.

Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στους 139.163 κατοίκους, η οποία είναι η 25η πιο πυκνοκατοικημένη γαλλική πόλη.

https://twitter.com/MrShelby4/status/1144270635700539392

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις