Κόσμος

Γαλλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από καταιγίδες και χαλάζι!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κεντρική και ανατολική Γαλλία, μετά τις σφοδρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι μία τουρίστρια νεκρή και πολλές υλικές ζημιές.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια Γερμανίδα τουρίστρια, ηλικίας 51 ετών, σκοτώθηκε σε ένα κάμπινγκ στο Τανίνζ, στις Άλπεις, καθώς καταπλακώθηκε από ένα δέντρο που έπεσε πάνω στο τροχόσπιτό της λόγω των θυελλωδών ανέμων στη Γαλλία.

Στο Ρομάν σιρ Ιζέρ, λίγο νοτιότερα, η χαλαζόπτωση κράτησε μόλις 15′ λεπτά, ωστόσο το φαινόμενο ήταν “πρωτοφανούς σφοδρότητας”, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή. Οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε χειμάρρους και το χαλάζι “μεγέθους μπάλας του τένις” προκάλεσε “πολύ σοβαρές ζημιές”.

Γαλλία: Ξεσπάει με μανία η φύση

Στη γειτονική κοινότητα του Ποντ ντ’ Ιζέρ, “πραγματικά πιστέψαμε ότι είχε έρθει το τέλος του κόσμου”, περιγράφει ο οπωροκαλλιεργητής Ορελιάν Εσπρί, που κατέγραψε το μέγεθος της καταστροφής σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook.

“Τα πάντα καταστράφηκαν, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ολόκληρα κομμάτια πάγου έπεσαν”, αφηγείται δείχνοντας τις διαλυμένες βερικοκιές του.

“Η κατάσταση είναι πραγματικά δραματική” υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ντιντιέ Γκιγιόμ, που πήγε να δει τις καταστροφές με τα μάτια του.

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και οι ένοικοι περίπου 20 σπιτιών που καταστράφηκαν, έμειναν προσωρινά άστεγοι.

Οι καταιγίδες προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου και στην Ελβετία: μια τουρίστρια πνίγηκε στη λίμνη Λεμάν, στα ανοικτά της Γενεύης, όταν ανετράπη το τουριστικό σκάφος στο οποίο επέβαινε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η «νοσηρή εμμονή» του Τζέι ντι Βανς με τη σύζυγό του Ούσα ενώ ήταν με άλλη γυναίκα: «Θα την παντρευτώ ή θα μείνω εργένης για πάντα»
Οι αποκαλύψεις για τη σύζυγό του και όσα διηγείται στα απομνημονεύματα του με τίτλο «Communion: Finding My Way Back to Faith», που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 16 Ιουνίου 2026
Ο Τζέι Ντι Βανς με τη γυναίκα του Ούσα
Στον αέρα η εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: Φόβοι για νέα σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν μετά τις απειλές εκατέρωθεν
Ο Τραμπ κατακεραύνωσε την απάντηση του Ιράν σε αμερικανική πρόταση για να τερματιστεί με διάρκεια ο πόλεμος, ενώ η Τεχεράνη αντέτεινε πως είναι έτοιμη να ανταποδώσει σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση
Τα Στενά του Ορμούζ