Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γαλλία: Σύλληψη δύο ανδρών που έκαναν «κατάληψη» σε βίλα πρώην γαμπρού του Πούτιν

Γαλλία: Σύλληψη δύο ανδρών που έκαναν «κατάληψη» σε βίλα πρώην γαμπρού του Πούτιν

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στη νοτιοδυτική Γαλλία, αφότου εισέβαλαν σε μια βίλα που ανήκει στον πρώην γαμπρό του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, μέσα στην οποία κρατούσαν την ουκρανική σημαία, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια δικαστική πηγή.

Οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για «παραβίαση κατοικίας», διευκρίνισε η εισαγγελία του Μπαγιόν.

Η εισβολή σημειώθηκε στο Μπιαρίτζ, στη βίλα Alta Mira, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Κίριλ Σαμάλοφ, σύμφωνα με μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Ο Κίριλ Σαμάλοφ παρουσιάζεται από τα διεθνή ΜΜΕ ως ο πρώην γαμπρός του Ρώσου προέδρου, μετά τον γάμο του με την Κατερίνα Τικόνοβα, μικρότερη κόρη του Πούτιν.

Ένας ακτιβιστής, ο Πιερ Χαφνέρ, γνωστός για τη συμμετοχή στου κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων και ένας άνδρας που δηλώνει πως αντίκειται στο καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν εισέβαλαν στη βίλα «το τελευταίο 48ωρο», σύμφωνα με την πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

https://twitter.com/RegistryReport/status/1503383909970722816?s=20&t=y-ylh83e98MHGf3vLjX74w

Σε ένα βίντεο που ο Χαφνέρ ανήρτησε στο YouTube, διακρίνεται ένας από τους δύο άνδρες να τριγυρίζει μέσα στο τεράστιο οίκημα, που χτίστηκε υπό τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα και διαθέτει μια θαυμάσια θέα στον ωκεανό.

«Αυτή η κατοικία αγοράστηκε με χρήματα που κλάπηκαν από τον Πούτιν, από τη μαφία του, (χρήματα) του ρωσικού λαού και των λαών που καταπιέζονται από τη Ρωσία του Πούτιν», σχολιάζει.

Σε ένα άλλο βίντεο, που αναρτήθηκε επίσης στο YouTube, ο δεύτερος άνδρας κραδαίνει την ουκρανική σημαία σε ένα από τα μπαλκόνια της βίλας. Το βίντεο είναι «ντυμένο» με υπότιτλους, όπως «Νίκη στο Μπιαρίτζ. Κατάληψη του παλατιού του Πούτιν» ή «το Σπίτι του Λαού είναι έτοιμο να υποδεχθεί πρόσφυγες του καθεστώτος Πούτιν».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις