Κόσμος

Γαλλία: Συμμαχία της ακροδεξιάς για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου θέλει το κόμμα του Ερίκ Ζεμούρ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έκκληση προς όλα τα δεξιά και ακροδεξιά πολιτικά κόμματα της Γαλλίας κάνουν οι ηγέτες του «Reconquête!», του κόμματος του Ερίκ Ζεμούρ, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία της χώρας και αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο των εκλογών, για συμμαχία ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.

Οι εκτελεστικοί αντιπρόεδροι του κόμματος του Ζεμούρ, δήλωσαν στην εφημερίδα Le Figaro, πως είναι ανοιχτοί σε συνομιλίες για συμμαχία με το ακροδεξιό κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» της Μαρίν Λε Πεν, η οποία θα αντιμετωπίσει τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, καθώς και με τους συντηρητικούς «Ρεπουμπλικανούς» και το ακροδεξιό κόμμα «Debout La France».

«Αυτή η επιλογή δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την ιδιαιτερότητα της γραμμής και της στρατηγικής μας, που δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού στο πολιτικό φάσμα», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Μαριόν Μαρεσάλ, ο Γκιγιόμ Πελτιέ και ο Νικολά Μπε. Οι τρεις τους εκφράζουν την ανησυχία ότι οι εκλογές «παίζονται πάνω σε αριστερές θέσεις».

Ο Ζεμούρ, ο οποίος είχε προτείνει σε περίπτωση εκλογής του να απελάσει τους άνεργους μετανάστες και να μπλοκάρει τα εμβάσματα, είδε το ποσοστό της δημοτικότητάς του να καταποντίζεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη συσπείρωση των ακροδεξιών υποψηφίων γύρω από την Λε Πεν, η οποία ήταν αντιμέτωπη με τον Μακρόν και στις εκλογές του 2017.

Μιλώντας στο δίκτυο BFM TV, η Μαρεσάλ, η οποία είναι ανιψιά της Λε Πεν, είπε ότι σε περίπτωση επανεκλογής του Μακρόν στην προεδρία, είναι «μια επιλογή» να εκλεγεί η Λε Πεν πρωθυπουργός.

Η Μαρεσάλ εντάχθηκε επισήμως στην προεκλογική εκστρατεία του Ζεμούρ τον περασμένο μήνα επιφέροντας έτσι πλήγμα στην Λε Πεν, η οποία είχε ήδη πληγεί από άλλες αποστασίες.

Ο Μακρόν έχει διευρύνει το προβάδισμά του ενόψει του επαναληπτικού γύρου των εκλογών την Κυριακή, αλλά δεν έχει εξασφαλίσει την νίκη. Και οι δύο υποψήφιοι προσπαθούν να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους, που στήριξαν τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν στον πρώτο γύρο, πολλοί εκ των οποίων δεν θα πάνε να ψηφίσουν ή θα ρίξουν λευκό.

Χθες Τρίτη ο Μελανσόν κάλεσε τους ψηφοφόρους να τον εκλέξουν πρωθυπουργό στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου καθώς ήρθε στην τρίτη θέση με μικρή διαφορά (22% έναντι 23% της Λε Πεν) κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη από τη δολοφονία τριών παιδιών από τη μητέρα τους στη Μασαχουσέτη: «Έσφιγγε με λάστιχα γυμναστικής τον λαιμό τους»
Η υπεράσπιση δεν αμφισβητεί ότι η Κλάνσι σκότωσε τα παιδιά της, αλλά υποστηρίζει ότι έπασχε από σοβαρή επιλόχεια ψύχωση και βρισκόταν υπό ισχυρή φαρμακευτική αγωγή
Η Λίντσεϊ Κλάνσι
Τρόμος για γυναίκα στη Βρετανία: Η στιγμή που 51χρονος την παρασύρει με αυτοκίνητο και τη χτυπά με ρόπαλο μπέιζμπολ
Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Δικαστήριο του Στέμματος του Χαλ και, μετά από τριήμερη διαδικασία, οι ένορκοι έκριναν τον 51χρονο ένοχο για απόπειρα δολοφονίας
Ο 51χρονος Βρετανός, Lawrence Worville που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του γυναίκα και στη συνέχεια τη χτύπησε με ρόπαλο του μπέιζμπολ
Ο Τραμπ διακηρύττει το τέλος του πολέμου με το Ιράν - Υπογραφές ακόμα και το Σαββατοκύριακο στην Ευρώπη
Ρεπορτάζ του BBC για 6 βασικά αιτήματα της Τεχεράνης προκειμένου να βάλει την υπογραφή της σε συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τη λήξη της στρατιωτικής σύγκρουσης - Καμία αντίδραση μέχρι στιγμής από το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ