Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Γαλλία: Συνεχίζονται οι απεργίες στα διυλιστήρια – Προβλήματα με τους ανεφοδιασμούς καυσίμων

Γαλλία: Συνεχίζονται οι απεργίες στα διυλιστήρια – Προβλήματα με τους ανεφοδιασμούς καυσίμων
Φωτογραφία Reuters

Οι απεργίες του συνδικάτου CGT στα διυλιστήρια της ExxonMobil και της TotalEnergies στη Γαλλία συνεχίζονται και σήμερα Κυριακή (9.10.2022) και συμπληρώνουν 12 ημέρες, όπως δήλωσαν στο Reuters υψηλόβαθμα μέλη των συνδικάτων και στις δύο εταιρίες.

«[Οι απεργίες] συνεχίζονται παντού», δήλωσε εκπρόσωπος του CGT, προσθέτοντας ότι δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία από την TotalEnergies μετά την πρόσκληση που απηύθυνε χθες το συνδικάτο της Γαλλίας προς τους επικεφαλής της εταιρίας για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για τους μισθούς των εργαζομένων.

Η πολυήμερη απεργία έχει επηρεάσει, όπως είναι φυσικό, τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων καυσίμων σε όλη τη Γαλλία καθώς τέσσερα από τα βασικά διυλιστήρια της χώρας αντιμετωπίζουν δυσκολίες. 

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο να επιβάλλει δελτίο στους οδηγούς ή περιορισμούς στα καύσιμα ενώ οι Γάλλοι σχηματίζουν ουρές στα πρατήρια για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ.

Οι εργαζόμενοι απεργούν ζητώντας υψηλότερους μισθούς προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν την αύξηση του πληθωρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις