Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γαλλία – Βουλευτικές εκλογές: Κρίσιμες συναντήσεις για τον Μπρουνό Λε Μερ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο υπουργός Οικονομίας, Μπρουνό Λε Μερ, που είναι και υποψήφιος βουλευτής στη Νορμανδία, έχει αυτήν την εβδομάδα, σειρά ραντεβού ιδιαίτερα σημαντικών για την Ευρώπη και αυτό μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον Α΄ Γύρο των βουλευτικών της ερχόμενης Κυριακής.

Αναλυτικά:

– Αύριο στις 14.00 (ώρα Ελλάδας) μετά το καθιερωμένο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, ο Γάλλος υπουργός θα γευματίσει με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο υπουργείο «Μπερσί».
– Στις 15.45 θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Παντοάν.
Να σημειωθεί ότι κατά τη μετακίνησή του στη Ρώμη χθες (Δευτέρα), ο Μπρούνο Λεμέρ είχε ήδη μια πρώτη συνάντηση με τον Π.Κ. Παντοάν και με τον Κάρλο Καλέντα, υπουργό οικονομικής ανάπτυξης της Ιταλίας.
– Στις 17.00 ο Γάλλος υπουργός θα συναντήσει τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και θα οργανώσει την πρώτη (επί νέας κυβέρνησης) συνάντηση της «Γάλλο-γερμανικής» ομάδας εργασίας.
– Την Πέμπτη το μεσημέρι στις 13.30 θα γευματίσει με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Ο Μπρούνο Λεμέρ έχει εκ νέου υποβάλλει την υποψηφιότητα του στην Νορμανδική πόλη Eure όπου έχει εγκατασταθεί εδώ και δεκαετία.
Είναι ένας από τους 6 υπουργούς πάνω από τους οποίους αιωρείται η «Δαμόκλειος σπάθη» απομάκρυνσης από την κυβέρνηση, στην περίπτωση αποτυχίας τους στις βουλευτικές.
Ήταν η εκ των «ουκ άνευ» συμφωνία με τον Μακρόν προκειμένου να συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Ο Μπρούνο Λεμέρ, είναι υποψήφιος του κόμματος (LREM) του Εμμανουέλ Μακρόν.
Μετά την αποδοχή του να αναλάβει το υπουργείο, το κόμμα της δεξιάς των Ρεπουμπλικάνων (LR) τον διέγραψε από τα μέλη του.
Στη μάχη για τη βουλευτική έδρα, ο Λεμέρ θα έχει τελικά να αντιμετωπίσει έναν υποψήφιο που κατεβαίνει με την ετικέτα των Ρεπουμπλικάνων και που είναι ο αντιδήμαρχος της περιφέρειας Evreux στην οποία ανήκει η πόλη Eure.
Το ρίσκο θεωρείται μεγάλο για τον Λεμέρ, ή θα κατορθώσει να πείσει τους εκλογείς του, ότι καλώς έπραξε προσχωρώντας στην κυβέρνηση Μακρόν, ή δεν θα το κατορθώσει και εφ’ όσον δεν επανεκλεγεί, θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το υπουργείο του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε