Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γαλλία – Βουλευτικές εκλογές: Ψήφισε ο Μακρόν… άνευ Μπριζίτ! Στα τάρταρα η συμμετοχή!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Το ποσοστό συμμετοχής στον σημερινό β΄γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία έφθανε στο 17,75% στις 12:00 (10:00 GMT), ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, σημαντικά μικρότερο από το 21,41% που είχε καταγραφεί την ίδια ώρα στον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2012 και ακόμη μικρότερο από το 2007 που ήταν 22,89%.

Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο για δεύτερο γύρο βουλευτικών εκλογών τουλάχιστον από το 1997, σύμφωνα με τα στοιχεία από το αρχείο του υπουργείου.

Ψήφισε ο Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν ψήφισε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο του Τουκέ (Πα-ντε-Καλαί), πριν μεταβεί στην περιοχή του Παρισιού για να προεδρεύσει της τελετής για την 77η επέτειο από το ιστορικό, πολεμικό διάγγελμα που είχε απευθύνει προς το έθνος ο Σαρλ ντε Γκολ στις 18 Ιουνίου 1940.

Ο Μακρόν ψήφισε στις 9.00 το πρωί χωρίς τη σύζυγό του Μπριζίτ, σε αντίθεση με την περασμένη Κυριακή. Ο αρχηγός του κράτους χαιρέτησε αρκετούς ανθρώπους που τον περίμεναν έξω από το δημαρχείο και έβγαλαν “σέλφι” μαζί του.

Στον πρώτο γύρο, ο Μακρόν είχε ψηφίσει προς το μεσημέρι με τη σύζυγό του. Σήμερα, εκπλήρωσε το εκλογικό του καθήκον του νωρίς, πριν επιβιβαστεί σε ελικόπτερο για να πάει στο Μον-Βαλεριέν, στην περιοχή του Παρισιού, προκειμένου να προεδρεύσει της τελετής μνήμης της 18ης Ιουνίου 1940.

Η Λε Πεν ψήφισε στο Ενέν-Μπομόν

Η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, η οποία είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές, στην 11η περιφέρεια του Πα-ντε-Καλέ, ψήφισε πριν από λίγο, στο Ενέν-Μπομόν, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του AFP.

Η Λεπέν συνοδευόταν από τον Στιβ Μπριουά, τον δήμαρχο της πόλης αυτής, η οποία αριθμεί περίπου 26.000 κατοίκους και αποτελεί ένα από τα προπύργια του ακροδεξιού κόμματος. Ο Μπριουά προέρχεται από το Εθνικό Μέτωπο.

Η Λεπέν δεν έκανε καμία δήλωση στους περίπου 20 δημοσιογράφους που την περίμεναν σε σχολείο, το οποίο είχε μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε