Κόσμος

Γαλλία: Υπό κράτηση οι σκηνοθέτες Μπενουά Ζακό και Ζακ Ντουαγιόν για σεξουαλική επίθεση και βιασμούς

Στη δίνη του metoo στη Γαλλία βρέθηκαν προ καιρό οι σκηνοθέτες Μπενουά Ζακό και Ζακ Ντουαγιόν, στο πλαίσιο των ερευνών για σεξουαλική βία, και πλέον είναι υπό κράτηση.

Οι γάλλοι σκηνοθέτες Μπενουά Ζακό και Ζακ Ντουαγιόν, που κατηγορούνται από ηθοποιούς όπως η Ζυντίτ Γκοντρές για σεξουαλική βία, τέθηκαν υπό κράτηση στην Υπηρεσία προστασίας Ανηλίκων, έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

Οι δύο σκηνοθέτες, που αποκρούουν τις κατηγορίες, έφθασαν νωρίς το πρωί (01.07.2024) στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Δικαστικής Αστυνομίας στο Παρίσι συνοδευόμενοι από τις συνηγόρους τους.

Ο Μπενουά Ζακό «θα τοποθετηθεί επιτέλους ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε η συνήγορός του καταγγέλλοντας ως «επικριτέα» την κράτησή του, ενώ σύμφωνα με την συνήγορο του Ζακ Ντουαγιόν, 36 χρόνια μετά τα γεγονότα, δεν εκπληρώνονται οι νομικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για την κράτησή του.

Και οι δύο δικηγόροι κατήγγειλαν παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας των πελατών τους και την επικοινωνιακή προβολή των δικαστικών διαδικασιών.

«Εξουσιαστική και διεστραμμένη»

Σύμφωνα με πηγές της έρευνας, η επιβολή καθεστώτος κράτησης θα επιτρέψει την αντιπαράθεση ανάμεσα στους σκηνοθέτες και σε ορισμένες από τις μηνύτριες, ανάμεσά τους και την Ζυντίτ Γκοντρές.

Στις αρχές του Φεβρουαρίου, η 52χρονη ηθοποιός προκάλεσε θύελλα όταν κατηγόρησε διαδοχικά τον Μπενουά Ζακό για βιασμούς και αργότερα τον Ζακ Ντουαγιόν για σεξουαλική επίθεση και στην συνέχεια κατέθεσε μήνυση.

Η έρευνα της εισαγγελίας του Παρισιού αφορά την διάπραξη βιασμού επί ανηλίκου 15 ετών από πρόσωπο που διαθέτει εξουσία, για ενδοοικογενειακή βία και για σεξουαλική επίθεση κατά ανηλίκου μεγαλύτερου των 15 ετών από πρόσωπο που διαθέτει εξουσία.

Ο Μπενουά Ζακό και η Ζυντίτ Γκοντρές, γεννημένη τον Μάρτιο 1972, ξεκίνησαν την σχέση τους την άνοιξη 1986. Εζησαν μαζί ανοικτά, αγόρασαν μαζί διαμέρισμα στο Παρίσι, μέχρι τον χωρισμό τους το 1992.

Η ηθοποιός έχει καταγγείλει ότι η σχέση ήταν εξουσιαστική και διεστραμμένη.

Δύο ακόμη ηθοποιοί έχουν καταθέσει μήνυση κατά του Μπενουά Ζακό: η Ζυλιά Ρουά για σεξουαλική επίθεση και η Ιζίλντ λε Μπεσκό για βιασμούς κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών και βιασμούς που διαπράχθηκαν κατά την περίοδο 1998 – 2007.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Αγαπούσε τη Ρόδο, ήθελε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα» λένε συγγενείς του 18χρονου Θοδωρή που δολοφονήθηκε στη Βραζιλία
«Μία δεκαετία είναι που έφυγαν και πήγαν εκεί γιατί η μαμά είναι μισή Βραζιλιάνα, νόμιζαν ότι με την κρίση θα είχαν καλύτερη ζωή αλλά δυστυχώς συνέβη κι αυτό» τονίζει ο συγγενής του 18χρονου
18χρονος
Μουσείο του Λούβρου: Οι δύο συλληφθέντες τηρούν τον «νόμο της σιωπής» απέναντι στους ανακριτές – Δείγματα DNA οδήγησαν στην ταυτοποίησή τους
Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν μετά τη θεαματική ληστεία στο Μουσείο του Λούβρου τηρούν σιγή απόλυτης άρνησης μετά τη σύλληψή τους – οι αστυνομικοί, ωστόσο, κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν χάρη στο DNA τους
Έρευνες γύρω από το παράθυρο του Λούβρου, από το οποίο πέρασαν οι ληστές
Γαλλία: Χωρισμένοι από τη γέννησή τους, δύο αδέλφια ξαναβρέθηκαν 57 χρόνια αργότερα – Ζούσαν στην ίδια πόλη
Μια συγκινητική ιστορία από τη Γαλλία: δύο αδέλφια που αγνοούσαν την ύπαρξη ο ένας του άλλου για σχεδόν έξι δεκαετίες, συναντήθηκαν τελικά – και μάλιστα ζούσαν… στην ίδια γειτονιά
Ο Φρεντερίκ Σέλο, ο οποίος βρήκε τον αδελφό του στη Γαλλία
Πώς μπορούμε να εντοπίζουμε βίντεο και εικόνες που δημιουργήθηκαν με ΑΙ – Όταν η τεχνητή νοημοσύνη θολώνει τα όρια μεταξύ αλήθειας και ψευδαίσθησης
Τα social media έχουν κατακλυστεί το τελευταίο διάστημα από υπερρεαλιστικές εικόνες και βίντεο που φαίνονται αληθινά, αλλά στην πραγματικότητα έχουν δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI)
REUTERS