Κόσμος

Γαλλικές εκλογές: “Ρουκέτα” Λε Πεν! Καταγγέλλει επίσημα παρατυπίες!

H ομάδα που έχει αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία της Μαρίν Λεπέν προσέφυγε σήμερα στην Εθνική Επιτροπή ελέγχου της προεκλογικής εκστρατείας καταγγέλλοντας τις παρατυπίες που έχει διαπιστώσει σε πολλά διαμερίσματα αναφορικά με τα ψηφοδέλτια που εστάλησαν σε ψηφοφόρους, όπως έγινε γνωστό από την διευθυντή της εκστρατείας Νταβίντ Ρασλίν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Ρασλίν κατήγγειλε «τις σοβαρές παραβάσεις του εκλογικού νόμου». «Πολλοί δημότες έλαβαν στα σπίτια τους, στο πλαίσιο της εκλογικής προπαγάνδας, τα δύο ψηφοδέλτια των δύο υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές. Το ψηφοδέλτιο της υποψηφίου μας ήταν με συστηματικό τρόπο σκισμένο και εκείνο του αντιπάλου της, Μακρόν, άθικτο» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

«Αυτές οι σοβαρές παρατυπίες» διαπιστώθηκαν στο Αρντές, το Αλιέ, τη Σαβοΐα, το Λουάρ, το Ιβλίν, το Ερ ε Λουάρ και το Ερό, διευκρινίζεται.

Η Ελεγκτική Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο την προσφυγή του εκπροσώπου της υποψήφιας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά, εξήγησε ότι «ζήτησε αμέσως από το υπουργείο Εσωτερικών να λάβει όλα τα χρήσιμα μέτρα προκειμένου αυτά τα περιστατικά, εφόσον αποδειχθούν, δεν επηρεάσουν τον ειλικρινή χαρακτήρα της εκλογικής διαδικασίας».

Επισήμανε εξάλλου το ενδεχόμενο να καλέσει «τους ψηφοφόρους να χρησιμοποιήσουν τα ψηφοδέλτια που θα τους διατεθούν στα εκλογικά κέντρα», αντί εκείνων που παρέλαβαν ταχυδρομικώς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν, δήμαρχοι «στέλνουν ταχυδρομικώς στους δημότες τους επιστολές που περιέχουν συστάσεις για το τι να ψηφίσουν, περισσότερο ή λιγότερο άμεσες…».

Αναφέρει επίσης ένα πανό «το οποίο ο δήμαρχος του Μονπελιέ πιστεύεται ότι έδωσε εντολή να αναρτηθεί σε δημόσιο κτίριο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Προνόμιο και όχι δικαίωμα η πρόσβαση στον Λευκό Οίκο», λέει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τον αποκλεισμό των ΜΜΕ
Υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει την εξουσία να ελέγχει την πρόσβαση σε ιδιωτικούς χώρους του Λευκού Οίκου, όπου ενδέχεται να υπάρχουν ευαίσθητες πληροφορίες
Ντόναλντ Τραμπ
Axios: Το Συμβούλιο της Ειρήνης για τη Γάζα θα παρουσιάσει σχέδιο ανάκαμψης ύψους 2,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Το σχέδιο εκτιμά τις υλικές ζημιές στη Γάζα σε 35,2 δισεκατομμύρια δολάρια και η πλήρης ανάκαμψη και ανοικοδόμηση θα απαιτήσουν περίπου 71,4 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την επόμενη δεκαετία
Σκηνές για τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους μέσα σε σχολείο που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο, στο Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας