Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γαλλικές εκλογές: Ύμνοι στον Μακρόν από τον βελγικό τύπο – “Θριάμβευσε σαν ροκ σταρ”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Στο δρόμο για το Ελιζέ» τιτλοφορείται σήμερα η βελγική γαλλόφωνη εφημερίδα “Le Soir”, η οποία αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στον νικητή του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών Εμανουέλ Μακρόν.

Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα χαρακτηρίζει τις γαλλικές εκλογές “τελευταία εκαιρία για τη γαλλική δημοκρατία”, ενώ σημειώνει πως οι Γάλλοι έκαναν την επανάστασή τους “α λα Τραμπ” απορρίπτοντας τα παραδοσιακά κόμματα και ψηφίζοντας “εκτός συστήματος”. Η εφημερίδα κάνει λόγο για “πολιτική ανδρεία άνευ προηγουμένου” του Μακρόν, ο οποίος κατάφερε σε μια χώρα “σε κατάσταση κατάθλιψης και θυμού” να επιβάλει ένα αφήγημα θετικό για “την Ευρώπη, την παγκοσμιοποίηση , την ελευθερία της οικονομίας, την πολυπολιτισμικότητα”.

Για τη “Le Soir”, ο Μακρόν “έχει πέντε χρόνια για να βγάλει τη Γαλλία από την πολιτική και οικονομική κατάθλιψη”, ενώ εάν δεν τα καταφέρει, θα ευθύνεται για “την επιστροφή των λαϊκιστικών και εξτρεμιστικών δυνάμεων το 2022”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας που δημοσιεύεται στην ειδική έκδοσή της για τις γαλλικές εκλογές, ο Μακρόν “θριάμβευσε σαν ροκ σταρ”. Το ρεπορτάζ αναφέρεται στους πανηγυρισμούς των ψηφοφόρων του Μακρόν, οι οποίοι με την ανακοίνωση των πρώτων εκτιμήσεων, αφέθηκαν σε “ένα τσουνάμι χαράς”, φωνάζοντας “Μακρόν για πρόεδρος”.

H επίσης γαλλόφωνη “La Libre”, κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο “Μεγάλο φαβορί ο Εμανουέλ Μακρόν απέναντι στη Μαρί Λεπέν”. H εφημερίδα παρουσιάζει αναλυτικά τα προγράμματα των δύο υποψηφίων του δεύτερου γύρου, ενώ δημοσιεύει ρεπορτάζ “ατμόσφαιρας” από τις έδρες των νικητών και των χαμένων της χθεσινής εκλογικής βραδιάς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε