Κόσμος

Γαλλογερμανική Σύνοδος Κορυφής για το μέλλον της Ευρώπης

Ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα την πραγματοποίηση μιας Συνόδου Κορυφής με την Άγγελα Μέρκελ με θέμα "το μέλλον της Ευρώπης", η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Στρασβούργο, όπως έγινε γνωστό από τη γαλλική προεδρία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Θα συναντήσω την κυρία Μέρκελ την Κυριακή και θα μιλήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης, για τη γαλλο-γερμανική σχέση”, δήλωσε ο Ολάντ στο ραδιοσταθμό France Inter.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί “με πρωτοβουλία του (σοσιαλδημοκράτη) προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος είναι Γερμανός, αλλά επίσης γαλλόφωνος και φιλογάλλος”, διευκρίνισε.

Αναφερόμενος στις διαφορετικές οικονομικές προτεραιότητες των δύο ηγετών, ο γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως διατηρεί “εδώ και δύο χρόνια με την κυρία Μέρκελ σχέσεις ειλικρίνειας και κοινής δουλειάς”.

“Λέμε μεταξύ μας τι συμβαίνει. Δεν έχουμε τις ίδιες ευαισθησίες, αλλά έχουμε το ίδιο διακύβευμα, το ίδιο συμφέρον: να ενεργήσουμε ώστε η Ευρώπη να μπορέσει να γίνει πιο δυνατή, περισσότερο αλληλέγγυα στις επιλογές της και πιο δραστήρια στις πολιτικές της για την ανάπτυξη”, δήλωσε.

“Αυτό που περιμένει εκείνη –το λέει αρκετά– είναι μια χώρα όπως η Γαλλία να μπορεί να είναι ανταγωνιστική”. Η Γαλλία περιμένει “ότι μια χώρα όπως η Γερμανία θα μπορέσει να κάνει περισσότερα για την ανάπτυξη”, δήλωσε ο Ολάντ. “Προσπαθούμε να βρούμε τη σύγκλιση”, συνόψισε.

“Με την κυρία Μέρκελ, πλησιάσαμε πολύ με την ευκαιρία της ουκρανικης κρίσης”, υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κέιτ Μίντλετον ανέβηκε στις 3 ψηλότερες κορυφές της Βρετανίας μετά τη μάχη με τον καρκίνο και έστειλε μήνυμα ελπίδας
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ολοκλήρωσε το απαιτητικό Three Peaks Challenge για να στηρίξει το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε και να υπενθυμίσει ότι η ζωή συνεχίζεται και μετά τις θεραπείες
25 June 2020 - Norfolk - Kate Duchess of Cambridge, Catherine, Katherine Middleton during a visit to The Nook in Framlingham Earl, Norfolk Photo Credit: ALPR/AdMedia / MediaPunch *** NO UK** /IPX